Ubezpieczenie

Twari

Zadomawiam się
Ubezpieczalem T3LR w zeszlym tyg, tylko sie nie smiejcie prosze z propozycji firm ubezpieczeniowych. Moge pomylic ich nazwy bo bylem pod silnym wrazeniem:
Warta - 72kpln
Axa - 26kpln
Alianz - 15kpln
Pzu - 11kpln
Skad takie dwie pierwsze ceny? Pani mnie uswiadomila, ze jak nie chca auta ubezpieczac to daja ceny zaporowe
Założyłem konto na forum tylko po to aby skomentować ten post :)
Te ceny to jakiś kosmos...
U mnie sytuacja wyglądała tak - leasing z Pekao w sierpniu 2020 wysłał mi wycenę z PZU na kwotę 6800-7000 zł.
Auto odebrałem tydzień temu, wczoraj robiłem przelew i tu zaskoczenie -> ostateczna cena to 5308 zł w PZU (OC, AC, ASSISTANCE, NNW).
Auto to TM3 PERF.

To tak informacyjnie dla tych, którzy myślą o leasingu i te ceny, które tu padają, mogłyby ich przerazić.

Twari

Zadomawiam się
Pewnie miałeś zniżki, no i robiłeś to przez leasing. Dla nowego klienta, bez leasingu, jest całkowicie inaczej :(
Nie no, wiem, że to zasługa tego, że przez leasing (nie ma znaczenia wtedy czy się ma zniżki czy nie), oni mają swoje pakiety wynegocjowane, ale mój post miał uspokoić zainteresowanych, bo szczerze przyznam, że jak przeczytałem ten wątek to zbladłem. Ostatnią wycenę miałem z sierpnia 2020 na 7k, a tu z PZU padały kwoty 14k, więc nie wiedziałem czego się spodziewać po odbiorze auta, bo może takie podwyżki nastąpiły? Przez kilka ostatnich lat miałem auta w najmie długoterminowym i ubezpieczenia mnie nie interesowały (wszystko było w racie najmu) i jak zacząłem czytać tu wpisy to serio miałem ciepło :) Na szczęście ostateczna cena okazała się niższa niż pierwotnie mi proponowano.

krzyss

Pionier e-mobilności
Aż się zastanawiam czy nie powinienem był wziąć leasingu tylko po to by mieć tańsze ubezpieczenie.
Masz jakies znizki ? Pytałeś agenta co polecałem w tym wątku ? ile Ci naliczyli ?

Bronek

Pionier e-mobilności
Ubezpieczenie jest na kierowcę i pakiet dilerski faktycznie może być tańszy. Ale bez zniżek będzie drożej. Duzo zalezy od brokera. generalnie tesla czy nie tesla tu ma znaczenie kwota ( pomijam Towazystwa które nie chca ubezpieczac elektryków.
Niestety wszystko co piekne sie szybko kończy i ubezpieczenie leasingowe jest pełne warunków. Nie zawsze po roku jest najtańsze. A ubezpieczanie samemu o ile jest mozliwe to 1 rata i lista warunków a czasem i Towarzystw. PLUS kilka stówek za takie prawo.
Umowy leasingowe bywaja rózne i trzeba dopytać.
Ja PZU 2 gi rok znizki i ok 5000 full wypas.( auto za gotówkę)

PS Branie ubezpieczenia w racie jest mozliwe ale to per saldo drożej o wiele wychodzi, z tym, że nie tak boli.

krist

Posiadacz elektryka
Masz jakies znizki ? Pytałeś agenta co polecałem w tym wątku ? ile Ci naliczyli
mając auto w leasingu najczęściej i tak masz swoje własne stawki, Ty jesteś wyceniany, nie leasing. U mnie za TM3P pakiet w PZU też wyszło coś 4700, bo podkarpackie i jakieś tam zniżki mam. Jeden raz się spotkałem z inną sytuacją, za Mercedesa wszystkie firmy mi mówiły minimum 10-12-15 za pakiet, a Mercedes co roku oferował 8 potem 7 tysiecy. I tu faktycznie, ubezpieczenie było na nich, ja nawet go nei mogłem wypowiedzieć po kupnie auta z leasingu 2 tygodnie temu. taki trik zastosowali żeby przejąć klientów, wycena na tak dużą korporacje zawsze była najkorzystniejsza

newbe

Posiadacz elektryka
Nordglass nie odezwał się dziś. Tylko SMS dostałem że zajmują się poszukiwaniem części.
Moja przygoda, część 1:
Autoglass (były Norglass) przez 1.5 dnia szukał i znałążł zamiennik szyby, koszt z wymianą 4035 PLN, czas oczekiwania 2 tygodni.
Miałem 2 opcję: zgodzić się na zamiennik w nieautoryzowanym warsztacie i dopłacić lub zrezygnować i wybrać refundację.
Wybrałem refundację.
Zgłaszam przez aplikację do Tesli.