Ubezpieczenie

kARPIU

Fachowiec
Ubezpieczalem T3LR w zeszlym tyg, tylko sie nie smiejcie prosze z propozycji firm ubezpieczeniowych. Moge pomylic ich nazwy bo bylem pod silnym wrazeniem:
Warta - 72kpln
Axa - 26kpln
Alianz - 15kpln
Pzu - 11kpln
Skad takie dwie pierwsze ceny? Pani mnie uswiadomila, ze jak nie chca auta ubezpieczac to daja ceny zaporowe

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie wiem jak finansujesz auto, ale przy tak wysokich cenach czasem warto wziac ubezpieczenie z leasingu.
A wysokie ceny wynikaja jak sam napisales z ryzyka co firma wylicza, i wychodzi im zaporowa cena.

newbe

Posiadacz elektryka
Witam!
Mam uszkodzenie szyby. PZU z autoszybą z limitem 4000 PLN kieruje mi do NordGlass. Mogę nie zgodzić się, wtedy pójdzie z Autokasko, i nie będzie obniżek.
Ale czuły nieoryginalna szyba w nieautoryzowanym warsztacie to nie utrata gwarancji?
PS: pod przyssawką mały odprysk i nie rośnie.
20210327_114523.jpg

danielm

Pionier e-mobilności
Witam!
Mam uszkodzenie szyby. PZU z autoszybą z limitem 4000 PLN kieruje mi do NordGlass. Mogę nie zgodzić się, wtedy pójdzie z Autokasko, i nie będzie obniżek.
Ale czuły nieoryginalna szyba w nieautoryzowanym warsztacie to nie utrata gwarancji?
PS: pod przyssawką mały odprysk i nie rośnie.
wątpie by ktoś miał nieoriginalne szyby do modelu 3 :) bo skąd. szyba wymaga kalibracji kamer z przodu więc trzeba by się dowiedzieć u tesli jak to jest z wymianą, ja nie mam pojęcia. apropo gwarancji, tesla ma normalną politykę gwarancyjną, czyli jeśli wymiana szyby coś zepsuje to to coś nie podlega gwarancji, cała reszta auta nadal podlega.