Grooby78

Zadomawiam się
Generalnie niestety jednak z tymi samochodami jest coś nie tak. Nieważne czy Opel czy Peugeot lub Citroen. Ciągłe błędy napędu elektrycznego. U mnie występują one już co kilka dni. Serwis wysłał odczyty do producenta i musimy czekać. Co ciekawe z samochodem poza wyświetleniem błędu nic się nie dzieje. Działa całkowicie poprawnie. Możliwe, iż jest to jakiś problem z programem, ale jest to zadanie dla Stellantisa, aby skutecznie rozwiązać problem. Oby zrobili to szybko, bo nie bawi mnie co tydzień wizyta w serwisie.

p0li

Pionier e-mobilności
Generalnie niestety jednak z tymi samochodami jest coś nie tak. Nieważne czy Opel czy Peugeot lub Citroen. Ciągłe błędy napędu elektrycznego.
troche generalizujesz bo jest paru kolegow na tym forum ktrorzy niegdy nie mieli takiego bledu a nawet zadnego innego

Michal

Moderator
Oho... stellantis fanboy :p
[żart]

Grooby78

Zadomawiam się
Jasne, że nie każdy tego doświadczy i oby takich osób było jak najwięcej.
Jednak jest także spore grono osób, które niestety ma problemy, właściwie nie wiadomo z jakiego powodu. Także fora zagraniczne pełne są wpisów o tym problemie.
Oby producent się szybko z tym uporał.

p0li

Pionier e-mobilności
Także fora zagraniczne pełne są wpisów o tym problemie.
podrzuc linka - chetnie poczytam
na niemieckim forum raz sie z tym spotkalem i byl to problem z blokada skrzyni
tu raczej bardziej martwia sie tym co to bedzie jak siec 3g pod koniec 2025r wylacza

KrzysztofFly

Moderator
tu raczej bardziej martwia sie tym co to bedzie jak siec 3g pod koniec 2025r wylacza
Nic się nie stanie ;), tą ilość danych którą samochód wysyła na serwer, to i przez 2G wyślą ;).
A nie sorry przypomniałem sobie, że aktualizacje OTA nie będą działać, pewnie jednak i tak tego nie zauważymy ;).

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Ja mam e208 (10.2022, około 17000 km) - nic się z nim nie dzieje.