Dowiedz się czy była u Ciebie wymieniana sprężarka klimatyzacji. Jeśli ne to na 99,9% to ona jest powodem wyrzucania błędu.Dziś mi wyskoczył ten błąd. Samochodem spokojnie dojechałem do domu. Klima wydaje się, że działała.
Moja Corsa jest 2020, ale już po gwarancji. Ciekawe ile wyniesie naprawa?
I czy może ktoś się orientuje czy tylko ASO potrafi to naprawić, czy inne serwisy też dadzą radę?
Witam, czy Twoje auto miało jeszcze gwarancję fabryczną, czy przedłużałeś?Dla uaktualnienia i mam nadzieję zamknięcia tematu błędu, chcę poinformować, iż dzisiaj została wymieniona sprężarka klimatyzacji na zupełnie nową i na szczęście na gwarancji. To powinno rozwiązać sprawę.
Ok, dzięki. U mnie ten sam problem, "usterka napędu elektrycznego" i auto zablokowało się całkowicie. Laweta do serwisu, na drugi dzień aktualizacja oprogramowania z poprawką serwisową dotyczącą blokady pojazdu na wypadek awarii sprężarki (z maja 2023) i niby ok. Odebrałem auto, kolejnego dnia to samo, znów usterka napędu elektrycznego ale można było kontynuować jazdę tylko klima przestała pracować! Znów serwis i na razie brak odzewu z ich strony, zobaczymy co wymyślą!Już było na wykupionej przedłużonej gwarancji.
Czyli ten serwis z maja 2023 to była tylko aktualizacja softu żeby awaria klimy nie zatrzymywała auta, sprytnie. Czy to można zgłosić jako wada fabryczna np do UOKiK? bo patrząc na ilość aut jest to wada tych sprężarek.Ok, dzięki. U mnie ten sam problem, "usterka napędu elektrycznego" i auto zablokowało się całkowicie. Laweta do serwisu, na drugi dzień aktualizacja oprogramowania z poprawką serwisową dotyczącą blokady pojazdu na wypadek awarii sprężarki (z maja 2023) i niby ok. Odebrałem auto, kolejnego dnia to samo, znów usterka napędu elektrycznego ale można było kontynuować jazdę tylko klima przestała pracować! Znów serwis i na razie brak odzewu z ich strony, zobaczymy co wymyślą!