Uszkodzony punkt podnoszenia w Tesli Y RWD (Berlin) przy naprawie opony

eimi

Pionier e-mobilności
dość małe te krążki, moje do LR mają 76mm, może w tym jest problem. Albo ktoś krzywo podłożył... ciężko powiedzieć, ale gumiarze nigdy mnie nie przestaną zaskakiwać i niestety trzeba im patrzeć na ręce. Raz po wymianie kół zgubiłem w drodze do domu 3 śruby z 1 koła :mad:
dokładnie wyglądają na mniejsze niż zwykle. Moje z LFP mają 78mm, a te z allegro 63mm. To daje ponad 50% większy nacisk na krążek. Plus ta poduszka pneumatyczna zrobiła swoje.

Zbieg kilku niefortunnych zdarzeń.

a1ider

Zadomawiam się
dokładnie wyglądają na mniejsze niż zwykle. Moje z LFP mają 78mm, a te z allegro 63mm. To daje ponad 50% większy nacisk na krążek. Plus ta poduszka pneumatyczna zrobiła swoje.

Zbieg kilku niefortunnych zdarzeń.
Tak, są mniejsze, ale to nie powinno być problemem bo nawet te mniejsze podnośniki do 2,5t mają końcówki o średnicy 50mm i jakoś to dziala.

itguy

Posiadacz elektryka
Jeszcze może dodajmy, że kasę chcą tę samą od 4 lat, a w tym czasie taka np. Octavia poszła w górę o jakieś 80-100%, można więc powiedzieć, że nie tę samą, tylko 50% mniej kasy chcą ;)
Ale jak od 4 lat ta samą, przecież Y LR potaniał i to sporo :) do tego jak mówisz inflacja szaleje więc jak cena byłaby stała to...

pmlody

Pionier e-mobilności
Ale jak od 4 lat ta samą, przecież Y LR potaniał i to sporo :) do tego jak mówisz inflacja szaleje więc jak cena byłaby stała to...
A co ty tam gadasz, ja zawsze kupuję nowe auto za 20k. A tankuje za 50zł, to mnie podwyżki nie dotyczą.