Używane auto bezpośrednio od tesla

Masta20PL

Zadomawiam się
Witam,

Ostatnio żona kupiła duże rodzinne auto z plug in. Wcześniej moje auto było tym rodzinnym - superb z 2014. Teraz rozglądam się za autem dla mnie co oznacza, że nie musi być rodzinne ale muszę czasem zawieźć czy tez odebrać dzieci z przedszkola. Super jeździ mi się autem żony na samym prądzie, stąd pomysł abym kupił sobie elektryka - wcześniej nie kupiłbym że względu na zasięg, ładowanie w trasie. Myślę, o Tesla model 3 lub y. Fajne oferty są na stronie Tesla auta używane - ponoć sprawdzają te auta dają rok gwarancji. Czy ktoś tak kupował auto? Ceny nie różnią się od tego co jest na OtoMoto. Jedyny minus, że jest to na drugim końcu Polski.

Michal

Moderator
Trzeba, więc to nie prawda.

vwir

Pionier e-mobilności
Można kupić ze strony niemieckiej zdalnie, to znaczy płacisz, przysyłają papieren, rejestrujesz i jedziesz po auto już z polskimi blachami?
Ja robiłem tak (nie Tesla), że wysłałem pełnomocnictwo i zarejestrowali na niemieckich blachach tymczasowych, razem z ubezpieczeniem. Przyjechałem na miejsce to wsiadłem w samochód i wróciłem do PL. Zero jakichkolwiek formalności. Nie wiem, czy w Tesli tak się da.