VIN do zamówienia Tesla

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Mam pytanko,
Kiedy można spodziewać się VIN auta po zamówieniu Tesli? Złożyłem zamowienie 15/11 z dostawa na grudzień, ale VINu ani widu ani słychu.
Czy trzeba wypełnić wszystkie formularze dot. sposobu płatności i danych rejestracji?
Trudno to zrobic skoro nie wiem kiedy auto będzie a musze dograć finansowanie.

MiKo

Posiadacz elektryka
A pokazuje tobie date dostawy na stronie zamówienia?

Ogólnie jeśli auto z dostawy na grudzień to pewnie do końca roku będzie gotowe, ale to raczej nie da się precyzyjnie określić (w sensie z pozycji klienta końcowego)

Wypełnienie kroków z adresem i sposobem płatności nie powoduje automatycznie nadania VIN

tomwroclaw

Fachowiec
Mam pytanko,
Kiedy można spodziewać się VIN auta po zamówieniu Tesli? Złożyłem zamowienie 15/11 z dostawa na grudzień, ale VINu ani widu ani słychu.
Czy trzeba wypełnić wszystkie formularze dot. sposobu płatności i danych rejestracji?
Trudno to zrobic skoro nie wiem kiedy auto będzie a musze dograć finansowanie.
Ja zamawiałem 2 tygodnie przed Tobą i też nie mam VINu. Czasami nawet jak odbierzesz auto, to nie jest on jeszcze wpisany w system. Jak zadzwonią do Ciebie to wyślą Ci dokumenty z VINem do finansowania i dopięcia formalności. Po opłaceniu przez Ciebie lub leasing umówisz się na konkretną datę odbioru.

ciastek

Pionier e-mobilności
Wypełnienie kroków z adresem i sposobem płatności nie powoduje automatycznie nadania VIN
Moim zdaniem nie wypełnienie kroków z adresem i sposobem płatności uniemożliwia nadanie VINu.
Innymi słowy - VIN otrzymałem dopiero po wypełnieniu tych dwóch kroków. W jednym przypadku niezwłocznie, w drugim następnego dnia.
EDIT: "otrzymałem", czyli dał się znaleźć w kodzie strony.

Last edited:

Sfotek

Posiadacz elektryka
Dokladnie, skoncz proces zamawiania ( nastepnym krokiem powinna byc tylko wystawienie FV ) to i druga strona zacznie dzialac :)

ps Czasami lepiej nie miec VIN niz wiedziec ze twoja TM3 LR blaka sie po morzu srodziemnym na Hoegh Tracer - kolejna dobe nie wszedl do portu we wloszech :(

usrobo

Posiadacz elektryka
Dokladnie, skoncz proces zamawiania ( nastepnym krokiem powinna byc tylko wystawienie FV ) to i druga strona zacznie dzialac :)

ps Czasami lepiej nie miec VIN niz wiedziec ze twoja TM3 LR blaka sie po morzu srodziemnym na Hoegh Tracer - kolejna dobe nie wszedl do portu we wloszech :(
Moja tez jest na Hoegh Tracer ;(
juz od kilku dni czeka na wejscie do portu we Włoszech
początkowy termin był 03.12.2021 w Belgii, a juz jest 8.12. i raczej bedzie jeszcze później.

solik

Pionier e-mobilności
Moja stoi na placu a na stronie vinu nadal nie ma, jest tylko w kodzie :D 25.10 z tranzytu wzieta

// firma leasingowa & od najmu oplacila juz fakture i czeka na dokumenty do rejestracji

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Wypelnij do konca zamowienie, zreszta jak tego do tej pory nie zrobiles to raczej juz w tym roku nie bedzie.
Co to przeszkadza ze finansowanie masz ?
Znasz auto, znasz cene, wiesz w jakim leasingu bedzie… wszystko wypelniasz i juz. A vin potem dostaniesz i fakture na leasing.

tomwroclaw

Fachowiec
Moim zdaniem nie wypełnienie kroków z adresem i sposobem płatności uniemożliwia nadanie VINu.
Innymi słowy - VIN otrzymałem dopiero po wypełnieniu tych dwóch kroków. W jednym przypadku niezwłocznie, w drugim następnego dnia.
EDIT: "otrzymałem", czyli dał się znaleźć w kodzie strony.
To nie ma wpływu. Ja od razu wypełniłem i też nie ma, a niektórzy mają od razu po wpłaceniu 500 zł VIN na fakturze.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Wypelnij do konca zamowienie, zreszta jak tego do tej pory nie zrobiles to raczej juz w tym roku nie bedzie.
Co to przeszkadza ze finansowanie masz ?
Znasz auto, znasz cene, wiesz w jakim leasingu bedzie… wszystko wypelniasz i juz. A vin potem dostaniesz i fakture na leasing.
Właśnie nie wiem jak ja sfinansuje bo kombinuje tak by była dopłata, mówimy o LR tuż pod samym progiem dopłat wiec zbrodnia by było nie skorzystać, liczę ze jak złożyłem zamowienie to jakieś auto w transporcie dla mnie jest przeznaczone, a jakby miał być przyszły kwartał to z punktu widzenia dopłat vs leasingi nawet lepiej