Natężenia prądu nie można sterować. Tylko on/off. Amperaż ustawiam na EVSE. Można zapodać jakiś schemat, kiedy ma się włączać/wyłączać (np. pod taryfę typu G13 czy G12):Weź coś napisz więcej jak to działa. Tam jest jakiś stycznik wbudowany?
Jak ograniczasz amperaż w trakcie ładowania? Wtyczka ma to w opcjach?
Ano. Niestety w moim samochodzie nie mam timera, więc liczę się z tym, że raz na kilka lat będę musiał wydać kilka $ na nową inteligentną wtyczkęTaki timer lepiej sobie ustawić z poziomu samochodu (O ile daje taką możliwość, Leaf daje) bo rozłączanie czegoś takiego pod obciążeniem prędzej czy później zabije przekaźnik. To nie jest pytanie "czy" tylko "jak szybko".
Na Ali kupicie EVSE z wifi które pozwoli wam na bezpieczne i zgodne ze specyfikacją sterowanie ładowaniem.
Życzę ci żeby tak było i żeby ewentualna awaria nie była z tych niebezpiecznych. Sam jednak doświadczyłem zespawania przekaźników w inteligentnych przełącznikach bardziej markowych firm i pracujących ze znacznie niższymi obciążeniami więc nie polecam takiego rozwiązania do tego zastosowania szczególnie że za jakieś 100euro można mieć EVSE sterowane z tej samej appki.Ano. Niestety w moim samochodzie nie mam timera, więc liczę się z tym, że raz na kilka lat będę musiał wydać kilka $ na nową inteligentną wtyczkę![]()
To że są też EVSE sterowane z aplikacji TUYA tak jak ta smartna wtyczka.Co masz na mysli pisząc: "EVSE sterowane z tej samej appki."
Tak.To jeszcze takie pytanie. Jeżeli bym kupił przyszłościowo EVSE 3f 22kW lub inną 3f ładowarkę to teraz będę mógł obsłużyć nim mojego LEAFA z jednofazową ładowarką?