Weekendowa jazda testowa Ioniq 5

szwajcar

Fachowiec
Wydaje mi sie, że dostępne modele Techniq mają extra pakiety i cena jest prawie taka jak Uniq
Zbierz kilka ofert i zobacz co jest takiego co musisz mieć, a co niekoniecznie i dopłacać nie będziesz.
Może będzie jakiś kompromis, który będziesz musiał ponieść, a może coś dostać w pakiecie co będzie zbędne, ale z rzeczami "must have".

U mnie pierwszy raz w życiu zaważyła fanaberia - czyli kolor.
W pakiecie z kolorem dostałem (ta! "dostałem", kupiłem!) pakiet "fotelowy": lepsza tapicerka, pamięć foteli, rolety w tylnych szybach, wentylowane fotele (to zapłaciłem chętnie), ale ogrzewanie tylnych foteli to nie wiem czy kiedyś użyję.
Świadomie zrezygnowałem z AWD i HUDa trochę opłakałem erekcję klamek bo to mi się podobało.
Ale jestem zadowolony i to chyba najważniejsze.

Ev3

Pionier e-mobilności
Wydaje mi sie, że dostępne modele Techniq mają extra pakiety i cena jest prawie taka jak Uniq
Czyli mi się fuksło, że udało się znaleźć wcześniej egzemplarz bez takowych pakietów.

Ev3

Pionier e-mobilności
Teraz się zastanawiam czy 4WD jest warte 20000 zł ?
W wynajmie jest, rata wyjdzie zbliżona, bo i wartość po kilku latach będzie większa.
Przy zakupie za gotówkę, albo leasingu - musisz to sam przemyśleć.
Pytania wysłane, czekam na oferty.
W sensie że mailem?
No to możesz się nie doczekać.
Raczej zadzwoń i męcz konkretnego sprzedawcę.
Wtedy i oferty szybko dostaniesz.

Ev3

Pionier e-mobilności
U mnie pierwszy raz w życiu zaważyła fanaberia - czyli kolor.
Niebieski?
Ja od razu szukałem tylko takiego, resztą się nie interesowałem.
W pakiecie z kolorem dostałem (ta! "dostałem", kupiłem!) pakiet "fotelowy": lepsza tapicerka, pamięć foteli, rolety w tylnych szybach, wentylowane fotele (to zapłaciłem chętnie), ale ogrzewanie tylnych foteli to nie wiem czy kiedyś użyję.
Świadomie zrezygnowałem z AWD i HUDa trochę opłakałem erekcję klamek bo to mi się podobało.
W sensie że wolałeś wyposażenie od napędu?
Czy już też nie było wyboru?

PaRa

Zadomawiam się
W wynajmie jest, rata wyjdzie zbliżona, bo i wartość po kilku latach będzie większa.

W sensie że mailem?
No to możesz się nie doczekać.
Raczej zadzwoń i męcz konkretnego sprzedawcę.
Wtedy i oferty szybko dostaniesz.

Znalazłem 3 egzemplarze, które mi pasują i rano dzwoniłem do salonu w sprawie numer 1 z listy - IONIQ 5 TECHNIQ 77 kWh RWD + pakiet TECH

Różnica pomiędzy TECHNIQ i UNIQ z AWD to 3000, czyli TECHNIQ spadł z listy.

PaRa

Zadomawiam się
Skoro jest finansowanie 100% to płatność gotówką byłaby glupotą.

Liczyłeś czy bardziej się opłaca podać większy limit kilometrów, czy zapłacić za 2 lata za przekroczenie limitu ?

Ev3

Pionier e-mobilności
Skoro jest finansowanie 100% to płatność gotówką byłaby glupotą.
Dlatego dopisałem "albo leasingu".
To ten przypadek o którym piszesz.
Liczyłeś czy bardziej się opłaca podać większy limit kilometrów, czy zapłacić za 2 lata za przekroczenie limitu ?
Tak.
Bardziej opłaca się wykupić większy.