Wideorejestrator oddtwarzanie.

chlebu

Nowy na Forum
Ruszyłem w trasę 25 min. Po 5 min miałem nieprzyjemne zdarzenie. Jakoś udało się uniknąć zderzenia. Dojechałem do domy po kilkunastu minutach i chciałem obejrzeć zdarzenie na kompie.
Okazało się, że nagranie jest tylko z ostatnich 10 min. Zdarzenie już chyba skasowane.
Co mam robić na przyszłość jeśli coś się wydarzy w trasie? Mam wyjąć pendriv'a?

Bronek

Pionier e-mobilności
Klakson jak masz ustawione aby zapisał ostatnie 10 min lub zaraz po kolizji kliknąc ikonkę rejestratora. Dlatego ją mam wyciągnietą, na belkę. Bo czasem wodze jakieś zdarzenie i chcę je uwiecznić

Bronek

Pionier e-mobilności
Dodam ze korzystałem z zew programu (sklep google) który pokazuje obraz z wszytkich kamer. Podjeto tu nawet próbąę zapisu na dysku google kolega @mgapinski skonstuował takie cuś co po przyjeździe zapisywalo transmitując nagrane filmy na serwer, ale coś to jako temat zdechło

zibizz1

Pionier e-mobilności
A ja polecam chwilę poczekać zanim wciśniemy ikonkę bo zapisany film będzie zakończony w momencie wciśnięcia ikonki, więc może nam umknąć ciekawy kawałek.

Kiedyś rejestratory nagrywały wszystko a poszczególne filmy oznaczało się jako trwałe żeby nie zostały nadpisne co następowało gdy kończyła się pamięć. Ale po ostatnich regulacjach dotyczących ochrony prywatności już tak nie można. Rejestratory muszą na bieżąco usuwać(nie mogą zapisywać non stop), zapisywane mogą być tylko fragmenty gdy jest jakieś zdarzenie albo na życzenie

Last edited:

6a8

Posiadacz elektryka
W przypadku poważnego incydentu ( kolizja, poduszki, etc ) - zapis jest utrwalany automatycznie.
Ale czasami chcemy coś uwiecznić ( dzbany na drodze, etc ), to ikonka ( można przypiąć do rolki ) , lub klakson.