Co ty piszesz ??? Wmów nam jeszcze że to Tesla "pożycza" rozwiązania, technologię, itd. od BYD.W BYD mogę jednym kliknięciem wyłączyć rejestrator tym bardziej że to inna kamera niż ta do autopilota - Tesla musi sie jeszcze trochę pouczyć od konkurencji aby w takich właśnie sytuacjach nie było nieprzyjemności
W innych autach, w których rejestratory są dokładane, całkowicie je usuwam z przedniej szyby podczas jazdy po Austrii i mam 100% spokój (przynajmniej w tym zakresie aby nie łamać prawa lokalnego).
Zmienił markę więc szybko też zmienił 'wyznanie'.Co ty piszesz ??? Wmów nam jeszcze że to Tesla "pożycza" rozwiązania, technologię, itd. od BYD.
Trochę nie rozumiem. Co z tego, że to inna kamera skoro JAKAŚ kamera nadal działa? Nie powinieneś wyłączyć obu skoro masz dwie?W BYD mogę jednym kliknięciem wyłączyć rejestrator tym bardziej że to inna kamera niż ta do autopilota - Tesla musi sie jeszcze trochę pouczyć od konkurencji aby w takich właśnie sytuacjach nie było nieprzyjemności![]()
Proszę czytać ze zrozumieniem a nie denerwować sięCo ty piszesz ??? Wmów nam jeszcze że to Tesla "pożycza" rozwiązania, technologię, itd. od BYD.
Nigdy nie należałem do kościoła pod wyzwaniem "Tesli" miałem dwie Tesle i wiem że te auta nie maja teraz nic szczególnego do zaoferowania i które od pewnego czasu pozostają już w tyle za konkurencją (nie tylko chińską)Zmienił markę więc szybko też zmienił 'wyznanie'.![]()
Już tłumaczę - np. BYD ma dwie kamery (jedna do rejestratora, filmuje,, zapisuje zdarzenia awaryjne itp.) druga do autopilota i innych systemów bezpieczeństwa ( ta nie nagrywa obrazu - wykorzystywana jest jako radar). Pierwszą można wyłączyć w sytuacjach w których nie chcemy aby nagrywała a druga jest nie wyłączalna (podobnie jak w Tesli). Cała filozofia.Trochę nie rozumiem. Co z tego, że to inna kamera skoro JAKAŚ kamera nadal działa? Nie powinieneś wyłączyć obu skoro masz dwie?