Właśnie odebrałem swoją żabę Renię ;-)

Bosman71

Znalezione...jeżdżę!
Piękniutki. :) Nie czytałem o nim nic... ale wygląda bardzo ciekawie :)

tomm76

Zadomawiam się
Widziałem takiego wczoraj na Wołoskiej w Warszawie, świetnie wygląda.
Też POP Green? Podczas odbioru w salonie była przykryta tak, że widzieliśmy tylko mały kawałek zielonego błotnika. Przeraziliśmy się jak ona będzie wyglądać. Jednak po zdjęciu pokrowca ten zielony na całym samochodzie wygląda świetnie, szczególnie w słońcu. Robi wrażenie i przyciąga wzrok.

CODI

Fachowiec
Czy to wersja z dużą baterią ? Pisz jakie masz doswiadczenia z autem. Czy da rade na trasie do 120kmh zrobic 300km ? Czy to marzenia ? A jak w miescie ?

Last edited:

KrzyCh

Pionier e-mobilności
To żółte na lakierze to odbicie koparki stojącej obok.
Nie gadaj, nie gadaj - my tu umiemy rozpoznawać błędy Matrixa.
Wprawdzie do tej pory zdarzały się głównie artefakty w apce Tesli na wizualizacji samochodu, ale ostatnio obserwuję taki przyrost zielonych tablic na ulicach, że mnie nie dziwi taki na prawdziwym samochodzie…
Najważniejsze, że wziąłeś właściwą pigułkę.
Gratulacje! 👍😉

tomm76

Zadomawiam się
Czy to wersja z dużą baterią ? Pisz jakie masz doswiadczenia z autem. Czy da rade na trasie do 120kmh zrobic 300km ? Czy to marzenia ? A jak w miescie ?
Nie, to jest wersja z baterią 40KWh. Co do zasięgu to jeszcze nie wiem, ale zrobienie 300Km przy 120Km/h jest pewnie niemożliwe (musiałby zużywać wtedy ok. 13KWh/100Km co jest nierealne).
Według EV-Database na autostradzie, przy ciepłej pogodzie jego zasięg to ok. 230Km, przy zimnej - ok. 170Km.
U mnie jeżdżąc głownie w mieście i drogami krajowymi z ostatnich (i pierwszych przy okazji ;-) 130Km wyszła mi średnia niecałe 14KWh/100 (ale sporo bawiłem się w przyspieszanie - w końcu nowa zabawka...). Po samym mieście na pewno byłoby mniej.