Zależy jak użytkujesz auto. Jeśli auto jest użytkowane wyłącznie do celów działalnosci to 225+pełen VAT. Jeśli prywatnie i do działalności - 225 + 50% VATzależy czy i ile vat odliczasz
Zależy jak użytkujesz auto. Jeśli auto jest użytkowane wyłącznie do celów działalnosci to 225+pełen VAT. Jeśli prywatnie i do działalności - 225 + 50% VATzależy czy i ile vat odliczasz
50%zależy czy i ile vat odliczasz
Pozostaje wierzyć, że Pani ma takie samo źródło informacji jak i my. Aczkolwiek, pomimo młodego wieku nie takie fikołki już przeżyłem. Najpierw jest później nie ma.50%
Wczoraj dzwoniłem do NFOSiGW i miła pani powiedziała, że leasing umarł, nie wiadomo kiedy zmartwychwstanie, nie wiadomo na jakich zasadach i nie wiadomo czy leasingi rozpoczęte dziś będą miały szansę na wnioskowanie o dopłatę wtedy, kiedy nowy nabór wystartuje.
Generalnie albo siedzieć, czekać i obserwować albo gotówka i do salonu - wtedy program działa.
Pani nie decyduje.50%
Wczoraj dzwoniłem do NFOSiGW i miła pani powiedziała, że leasing umarł, nie wiadomo kiedy zmartwychwstanie, nie wiadomo na jakich zasadach i nie wiadomo czy leasingi rozpoczęte dziś będą miały szansę na wnioskowanie o dopłatę wtedy, kiedy nowy nabór wystartuje.
Generalnie albo siedzieć, czekać i obserwować albo gotówka i do salonu - wtedy program działa.
Oczywiście że pani nie decyduje i w trakcie rozmowy kilka razy powiedziała, ze nie poda jakiejkolwiek informacji bo po prostu nie ma żadnego konkretu na stole. I to jest słabe że marnuje się czas a później, na zapalenie płuc, będą kombinować jakieś rozwiązania, tworzyć kolejki, obsługiwać wnioski miesiącami.Pani nie decyduje.
Do momentu aż nie będzie klepniętego programu nic nie powie konkretnego.
Wszystko zależy od uzgodnień między KE a rządem i przerzucenia tego z ministerstwa do NFOŚiGW.
Jak jest uzgodnione, to NFOŚiGW odpali co ma być i tyle.
Plus jest taki, że nie będzie blokady środków przez MF, jak już kiedyś bywało, typu w programie kasa jest, ale nie ma zgody na umowy.
Same się wybierają, podpisując umowę z BOŚ na uczestnictwo w programie, lub nie podpisując.Powiedzcie jeszcze proszę, jak to było (jest) z tą listą firm leasingowych. Są jakieś wybrane i uprzywilejowane czy nie ma ograniczeń?
Czyli standardowo, z rok opoznienia…Odświeżę wątek. Właśnie przeczytałem na money.pl: Wznowienie naboru planowane było od stycznia 2025 r., teraz jednak Ministerstwo Klimatu i Środowiska mówi o terminie późniejszym. "Wznowienie naboru planowane jest wiosną 2025 r." - napisał wiceminister Krzysztof Bolesta w odpowiedzi na pisma branży motoryzacyjnej.