Wynajem dlugoterminowy elektryka

solik

Pionier e-mobilności
Chłopie, pisz do importera, że jesteś prawnikiem, albo jakimś lekarzem. PSA Retail Warszawa zawsze jest trochę tańsza od dealerów.

I mobile.de zobacz

A finansowanie? Ja chce elektryka „taniego” jako drugie auto w ramach eksperymentu jak z tym sie zyje w Polsce, nie chce sie wiazac od razu z autem wykupujac go a potem (jesli wprowadza ta zmiane) nie moc go wykupic na osobe prywatna i sprzedac bez podatku :D rynek zna Leafa i Tesle, to loteria w PL.

Gurumotive

Fachowiec
@iwo tańsza w ramach analogicznego najmu ?

Większość niemieckich propo (leasingmarkt, mobile.de etc.) daje lepsze ceny w związku z ichsiejszym bonusem środowiskowym
Tańsza na FV.

Najmy na EV się liczą zazwyczaj "tak średnio bym powiedział."Finansujący nie jest w stanie określić bezpiecznej RV.

Powód jest prosty: nie wiesz czy Mateusz przyzna 15k dopłaty, czy zadzwonią niemcy i Mateusz przyzna 40k dopłaty.

Wyjątkiem jest Arval, który bywa najtańszy. Tutaj kierowałbym się raczej do salonu Opla niż PSA.
PSA to gruba patoogia na relacji dealer- importer. Tutaj masz pigułkę tej relacji: https://echodnia.eu/swietokrzyskie/...iety-po-27-latach-dzialalnosci/ar/c3-14757790

Tylko busy się tam da kupować.

Jeśli na dany model nie ma dobrego najmu, a chcesz nim jeździć bez wpłaty i z niską ratką, to można zawsze wziąć leasing w takiej strukturze.

Wykup jest obowiązkowy. Do raty osobno liczysz polisę. Ale na takich, lub podobnych warunkach, zrobisz niemal każdy nowy lub prawie nowy samochód. Tak się finansuje np. Teslę.

Suma opłat to 110-115%. Niektórzy się naoglądali reklam i mówią że drogo. To pożycz mi 100k na 5 lat, za 15k sumy opłat XD

Zrzut ekranu 2021-08-16 o 08.40.22.png

Halczyn

Zadomawiam się
Właśnie dzwonił do mnie konsultant z arvala, aby zebrac pierwsze informacje, zgloszenie robilem wczoraj

solik

Pionier e-mobilności
A to 100 netto to nowa Tesla? Czy liczone od wartosci po odjeciu oplaty wstepnej

mLeasing, EFL rowniez finansuje Tesle w wariancie z obowizkowym, wysokim wykupem ale w EFL formularz i spowiedz na wniosku jest jakbym bral Bentleya, w mBanku na oswiadczenie :)

a niektorzy jak Santander dalej doliczaja karte paliwowa do elektrykow xD

Halczyn

Zadomawiam się
Jak będą mieć za 999 zł to biere w ciemno.

Gurumotive

Fachowiec
Ciekawe jak to jest, że oni już komunikują cenę z dopłatami..

Z 9 sierpnia mam takie info, z odrobinę poważniejszej instytucji, niz Arval:

Odpowiedź dyrektora departamentu:

Będzie ale to przyszłość – na ten moment NFOS jest na etapie wyboru banku do obsługi dotacji z którym to firmy leasingowe będą musiały podpisać umowy w ramach których klienci będą mogli po dotację sięgnąć.

Do końca sierpnia ma zostać wyłoniony bank a dopiero w kolejnych krokach ma dojść do ustalenia procesu na linii Klient↔ Firma Leasingowa↔ Bank ↔ NFOS

Halczyn

Zadomawiam się
Obstawiam dwie opcje : Po rozmowie dowiem się, ze to są zapisy i auto dostane 1Q 2022 albo opcja nr 2 odważniejsza zakładają, że auta na pewno będą dofinansowywane w opcją wsteczną i chcą tego wypchnąć jak najwięcej.

Rozmawiałem ostatnio w salonie Citroena w Łodzi na jeździe próbnej jak idzie im sprzedaż e-c4 i padła magiczna liczba 2 w 2020r.

solik

Pionier e-mobilności
IMO licza na 27k i na poczet oplaty wstepnej, nie bez znaczenia ma tez minimalny przebieg na ich podstronie - 15kkm rocznie min co jest wymagane do ubiegania sie o doplate 27k

warunki doplaty sa znane bo sa takie same kwoty dla firm i osob fiz, nie ma jeszcze tylko oficjalnej listy bankow

poki co zglosilem sie do testu elektryka bo jednak jezdzenie tydzien carsharingiem albo 20 min z handlowcem to za malo na

Najnowsze dyskusje