Y AWD LR vs nowe RWD LR

Jogur

Posiadacz elektryka
Moja pierwszej zimy zsuneła sie z podjazdu w zaspę i też było cięzko wyciagnać. Przednie koła obracały się w zaspie a tylne nie dawały rady wyciagnać po sliskiej nawierzchni. Podsypanie pod tylne i funkcja ruszanie na śliskim. RWD chyba podobnie by sie zachowała. Jeśli chodzi o jazdę na śliskim to świetnie sie jeździ zimą po śliskim bo wykorzystuje całą możlwą przyczepność, ale jeśli na 4 kołach nie ma tej przyczepności na tyle dużo żeby auto nie zsuwało się z górki to i podjechać będzie ciężko, cudów nie ma.
"widziałem" zakopanego CT w śniegu - gość z Ram'a go nagrywał i smiał się, ze to nieprawdziwy 4x4 - ale na głęboki śnieg, błoto, etc. to se można - albo rakiety śnieżne, albo "skitury" (polecam :) )

Pleśniak

Posiadacz elektryka
RWD - 600km, 5,9s
AWD - 533km, 5,0s.
Różnica na papierze jest dość spora;-) W realu pewnie będzie: 420/380km

Przyśpieszenie i tak jest rewelacyjny. Nie wiem tylko czy w AWD LR da się dokupić boosta.
Czyli tak naprawdę:
RWD - 600km, 5.9s
AWD - 565km, 5.0s (z opcją boost do 4.5s - to już spora różnica)

krzyk

Zadomawiam się
O ciekawe, dopiero teraz zauważyłem, że domyślny zasięg w AWD LR jest podawany z kołami 20" (bo 533km), a domyślne koła to 19", na który jest zasięg 565km.
Dziwny ten konfigurator.

ELuk

Pionier e-mobilności
był taki piewca-fan-boj tesli, w Niemczech bodajże mieszkał (Polak) - temu to każda Tesla podjeżdżała po trawie, lodzie, gdzie inne "4x4" nie dawały rady, także ten tego ;)
Wiem że są tacy maniacy, którzy montują specjalne terenowe zawieszenia i opony do tych aut, i rzeczywiście jak terenówki je traktują. Ale to są specjalne modyfikacje. 👍

Piórek77

Nowy na Forum
jeździłem w Ząbkach wersją RWD zanim miała 0,9 sek więcej do setki od LR AWD a i tak sprawiała frajdę. Wziąłem AWD tylko i wyłacznie, że na stocku mieli w cenie RWD z hakiem i 20'' felami :)

AWD elegancko zakopała mi się na b.podmokłej łące na działce (płasko!) po samą baterię; letnie kapcie miała; musiałem podkopać tę mokrą ziemię i podsypać żwirem, wtedy wylazła. takie to AWD.
WOW naprawdę można liczyć na stokowe AWD w takiej cenie (nie demonstracyjne)?