Zachęcają do likwidacji strefy czystego transportu

elektryk

Pionier e-mobilności

Artykuł opisuje zbieranie podpisów i linkuje do zbierania podpisów pomimo, że zbiórkę podpisów organizuje Konfederacja. Co ciekawe portal jest utrzymywany głównie ze środków miasta Krakowa, nie jest niezależny.

Michal

Moderator
Zaczyna się o 14 podobno - też jestem ciekawy, czy przyjdzie chociaż 50 osób :p
Ps. Jako, że konfederacja to promuje, to proponuję wypatrywać, czy nie przywieźli "protestujących" z Podlaskiego i czy nie zaciągają, czy gdzie oni tam mają poparcie :D

Last edited:

KrzysztofFly

Moderator
Zaczyna się o 14 podobno - też jestem ciekawy, czy przyjdzie chociaż 50 osób :p
Ps. Jako, że konfederacja to promuje, to proponuję wypatrywać, czy nie przywieźli "protestujących" z Podlaskiego i czy nie zaciągają, czy gdzie oni tam mają poparcie :D
No faktycznie mogą przywieźć, bo jedna partia zwolniła kilka autobusów, które się idealnie do tego nadają ;).

Michal

Moderator
Gdyby nie to że nie dam rady się wyrwać z pracy pojechałbym Corsą:)
Kurde, szkoda, że dopiero teraz taki pomysł - trzeba było tam zlot EV zorganizować, przypadkiem w tym samym czasie oczywiście...

K

Konto_usuniete_2024-07-16

Gość
Ok. 150 mieszkańców przyszło w środę, 22 listopada, pod krakowski magistrat, by zaprotestować przeciwko wprowadzeniu Strefy Czystego Transportu w Krakowie. To pierwsza pikieta, kolejne zaplanowano na ulicach Krakowa jeszcze tego samego dnia. Mieszkańcy zapowiadają również "blokadę" Alej po godzinie 15. "Narzucane w dużych miastach tzw. strefy czystego transportu (SCT) to sposób na wprowadzenie kolejnych ograniczeń dla właścicieli samochodów i zmuszanie ich do kupna drogich i niepewnych samochodów elektrycznych" - przekonuje Ruch Społeczny „Nie Oddamy Miasta”, który organizuje manifestacje

Attachments

• 655dfd0f36959_o_medium.jpg
    655dfd0f36959_o_medium.jpg
    91,1 KB · Liczba wyświetleń: 41

Michal

Moderator
Ok. 150 mieszkańców przyszło
Dużo się nie pomyliłem pisząc o 50 :D Gdzie te 8000 ludzi co podpisali się rękoma i nogami?

nnnnn

Pionier e-mobilności
Ja bym podrzucił rowerzystom pomysł że im w twarz nie będzie diesel leciał, ale to mogłoby się skończyć zamieszkami.