Zachęcają do likwidacji strefy czystego transportu

elektryk

Pionier e-mobilności

Artykuł opisuje zbieranie podpisów i linkuje do zbierania podpisów pomimo, że zbiórkę podpisów organizuje Konfederacja. Co ciekawe portal jest utrzymywany głównie ze środków miasta Krakowa, nie jest niezależny.

twizy

Zadomawiam się
Mimo wszystko potrzebne są kampanie społeczne, trzeba edukować dzieci w szkołach, plus informować ludzi o szkodach dla ich zdrowia.
To jeszcze takich nie ma?
Być może trzeba by się zastanowić też nad zakazem promowania (reklamy) aut spalinowych,...
Taki TVP? :)

Bronek

Pionier e-mobilności
O qwa, normalnie seria z rkm..,😉
nie byłem w stanie przeczytać…😕
🤣🤣🤣
To sie nazywa sraczka

Michal

Moderator
Ja już ignoruje gościa po tym jak mi odpisał na moje EOD, że on jeszcze nie skończył ;) nic mądrego tam się nie dzieje

slaveq

Pionier e-mobilności
No chłop dostał ewidentnej sraczki i ciężko się dyskutuje jak w temacie o zapierdzielaniu. Jak nas zimne inne to jeździj zbiorkomem :).

Last edited:

nnnnn

Pionier e-mobilności
Jestem za takimi strefami, ale w nowych lokalizacjach a nie że nagle zacznie się ograniczać swobody głównie w imię ideologii.
Poprawa jakości powietrza poprzez obniżenie ilości tlenków azotu i dbanie o jakość powietrza jest ideologią? Ogólnie dbanie o środowisko, w którym żyjemy pewnie też.
Ciekawostka, Globenergia przygotowała takie podsumowanie na podstawie danych z 2019. Spokojnie możemy założyć że przez 4 lata ilość samochodów z Euro 1 jeszcze spadła. Konkluzja z tego jest taka że po Krakowie jeździ 40% aut z silnikiem Diesla i generuje 66% zanieczyszczeń. Diesle do Euro3 włącznie to 10% i 20% zanieczyszczeń. Wymiana Diesla na PB ub PB z LPG będzie równie ekonomiczne (o ile nie ekonomiczniejsze w mieście) w stosunku do diesla.
1700850862341.png

Rozmawiałem z jedną osobą, która była na protestach i z tego co mówił to użytkownicy starych Diesli liczą na rekompensaty:D

twizy

Zadomawiam się
Poprawa jakości powietrza poprzez obniżenie ilości tlenków azotu i dbanie o jakość powietrza jest ideologią? Ogólnie dbanie o środowisko, w którym żyjemy pewnie też.
Jak mówisz innym jak mają żyć to co to jest.
Ciekawostka, Globenergia przygotowała takie podsumowanie na podstawie danych z 2019. Spokojnie możemy założyć że przez 4 lata ilość samochodów z Euro 1 jeszcze spadła. Konkluzja z tego jest taka że po Krakowie jeździ 40% aut z silnikiem Diesla i generuje 66% zanieczyszczeń. Diesle do Euro3 włącznie to 10% i 20% zanieczyszczeń. Wymiana Diesla na PB ub PB z LPG będzie równie ekonomiczne (o ile nie ekonomiczniejsze w mieście) w stosunku do diesla.
Ktoś chce cokolwiek wymieniać?
...
Rozmawiałem z jedną osobą, która była na protestach i z tego co mówił to użytkownicy starych Diesli liczą na rekompensaty:D
Rolnicy dostają.