Zaktualizowana mapa SuC w planach w Polsce

inter

Pionier e-mobilności

camel

Posiadacz elektryka
Przeszukałem na szybko w tej wyszukiwarce Wrocław, Kąty Wrocławskie, Długołękę, Piłę, Koszalin, Zieloną Górę, Legnicę i Odolion, to oprócz Odolionu gdzie jest odmowa, nigdzie nie widnieje Tesla jako inwestor :) mają rozmach sku.. ale może źle szukałem ...

nabrU

Moderator
nigdzie nie widnieje Tesla jako inwestor :)

A nie mówiłem 'nie podniecać się'...
Chcą coś zrobić w jednym miejscu i dostają odmowę, a później ździwko że SuC w PL nie ma :ROFLMAO: Czas to pieniądz więc idą gdzie indziej...

kaktus

Posiadacz elektryka
A nie mówiłem 'nie podniecać się'...
Chcą coś zrobić w jednym miejscu i dostają odmowę, a później ździwko że SuC w PL nie ma :ROFLMAO: Czas to pieniądz więc idą gdzie indziej...
Nie zakładałbym że w innych miejscach odmowy nie dostają :) Bez powodu raczej to nie wleciało

inter

Pionier e-mobilności
Przeszukałem na szybko w tej wyszukiwarce Wrocław, Kąty Wrocławskie, Długołękę, Piłę, Koszalin, Zieloną Górę, Legnicę i Odolion, to oprócz Odolionu gdzie jest odmowa, nigdzie nie widnieje Tesla jako inwestor :) mają rozmach sku.. ale może źle szukałem ...
1726237200775.png

wojteknowak

Zadomawiam się
SENSACJA: Fani Tesli w szoku! Pierwsza stacja ładowania w województwie po dekadzie modłów!

Po 10 latach żarliwych modlitw, postów i pielgrzymek do centrali Tesli, wyznawcy Elona Muska doczekali się cudu - pierwszej stacji ładowania w ich województwie! Tłumy wiernych zgromadziły się, by podziwiać to ósme cudo świata, niektórzy nawet całowali asfalt parkingu.

"To jak lądowanie człowieka na Marsie!" - wył z zachwytu jeden z fanów, ściskając relikwię w postaci zużytej opony Tesli. "Nareszcie możemy ładować nasze auta bez konieczności wyjazdu do sąsiedniego województwa. Czekałem na to od czasu, gdy kupiłem Teslę... i zdążyłem się zestarzeć."

Lokalni politycy przecinają wstęgę nożyczkami pozłacanymi przez samego Muska (podobno). "To przełomowy moment dla naszego regionu!" - ogłaszają, jakby otwierali międzynarodowe lotnisko, a nie słupek z kablem.

Mieszkańcy są zachwyceni perspektywą oglądania aż dwóch Tesli tygodniowo, ładujących się pod lokalnym sklepem. "Wreszcie wkroczyliśmy w XXI wiek!" - cieszą się, ignorując fakt, że to jedyna nowinka technologiczna w promieniu 200 km.

Elon Musk podobno osobiście wysłał tweet z pozdrowieniami, co wywołało zbiorową ekstazę wśród zgromadzonych. Na szczęście, nowa stacja ładowania ma też defibrylator - pierwszy w województwie, nie licząc tych w szpitalach.

Tymczasem, fani w sąsiednich województwach już zaczynają 10-letni post, licząc na podobny cud. Plotki głoszą, że za kolejne 10 lat może pojawi się druga stacja - ale to podobno tylko miejska legenda.

nabrU

Moderator
Nie zakładałbym że w innych miejscach odmowy nie dostają :) Bez powodu raczej to nie wleciało

Pewnie tak. Tylko że jak w PL jest np. 1 planowana inwestycja i ta jedna dostaje odmowę to mamy 'zero', a w DE czy NL jest ich 10 i też założymy 1 czy 2 są odmowne to jeszcze 8 powstanie...

inter

Pionier e-mobilności