Zaktualizowana mapa SuC w planach w Polsce

slaveq

Pionier e-mobilności
Pogrzebałem jeszcze na temat tych dotacji które dostała Tesla od UE.
Temat już był ale jak by kogoś interesowało:
według tego co ja rozumiem, w Polsce powinni machnąć około 36 stacji w każdej średnio 10 stanowisk. Z czego max 7 może być upgradem już istniejących.
Termin 13 Kwiecień 2026.
Ale to znaczy, że mogą czy że muszą? Jeśli muszą to super tylko czekać 36 stacji to na nasz kraj będzie aż nadto.

kubatar

Pionier e-mobilności
Ale to znaczy, że mogą czy że muszą? Jeśli muszą to super tylko czekać 36 stacji to na nasz kraj będzie aż nadto.
Aż nadto? To ledwie dwie na województwo. Z istniejącymi może trzy. Może na dziś by wystarczyło ale za dwa lata ev będzie więcej. A do tego skoro te SuC są dotowane to pewnie wymóg udostępnienia wszystkim.

slaveq

Pionier e-mobilności
Aż nadto? To ledwie dwie na województwo. Z istniejącymi może trzy. Może na dziś by wystarczyło ale za dwa lata ev będzie więcej. A do tego skoro te SuC są dotowane to pewnie wymóg udostępnienia wszystkim.
No jeśli w Polsce byłyby tylko SuC to tak ale nie tylko SuC przybędzie. Może się źle wyraziłem, chodziło mi bardziej że przyspieszy tempo ich oddawania. To jest wzrost o ponad 100% w rok-dwa.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Mogą, ale jeśli chcą dostać kasę z EU to muszą.Tzn w przypadku nieosiągnięcia celu pewnie proporcjonalnie dostaną mniej. Projekt Tesli na 33 stacje, oczywiście otwarte dla wszystkich aut, to nie jedyny. Eleport zawnioskował ze wybuduje 90 w Polsce, Budimex 9. Z tego co pamiętam to była 2 runda z 3 z puli 1.5mld EUR. Problem(albo i nie zalezy czy patrzeć ze strony użytkownika czy firm które realizuja te projekty) taki że wszystko ma date na 2016.

inter

Pionier e-mobilności