Zakup kontrolowany juz dotyczy też elektryków

Bronek

Pionier e-mobilności
Wczoraj oglądałem jak wybierano pomiedzy Audi Etron , BMW IX, Kią i Teslą Y performance .
Wygrala u obu Panów Tesla
Facet niby z odpowiednią kasą , ale kupil BMW I3 od,sąsiada poza programem, co nie jest głupie jakmchce się przekonać jak żyć z EV itd...I3 jest moim zdanie ponadczasowy .
Ale obiecal Miastu i Światu że kiedyś kupi albo Tesle albo BMW.
Dwa wnioski jakie sie nasuwają ,że w mediach juz konczy sie faza hejtu ze strachu lub sponsorowanego..
, bo wydźwięk programu byl pozytywny bez zlosliwych wstawek
Po drugie pojawila sie Tesla , raczej omijana marka gdy sie tylko dało i też bez wielkich złośliwości .

Czyli i tu a szczegolnie na stronie EW raczej pozostaną znane nam jedynie Nicki kilku zawodowych hejterów, bo jak media się przestawiają to i Naród również ..
Może wzorem ostatniej pojawi się Ustawa zakazująca szkalowania elektryków , nawet jak któryś z nich popieści kierowcę .....prądem ?

Robsonics

Posiadacz elektryka
Masz dużo czasu na pisanie, więc albo siedzisz w elektryku podczas ładowania (sic!) i tak spędzasz swój wolny czas (trollując/dyskutując z innymi), albo te wielokrotności 10 minut o które kruszymy kopie nic nie znaczą. I czy zaoszczędzisz czy stracisz to i tak pójdą na pisanie na forum.
Akurat obecnie mam parę dni wolnego.
Dyskutuję na forum, by mieć większy pogląd o elektrykach, skoro politycy zmierzają do wymuszenia przesiadki na BEV.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Dyskutuję na forum, by mieć większy pogląd o elektrykach, skoro politycy zmierzają do wymuszenia przesiadki na BEV.
No to już wiesz że to straszne środowisko, można by rzec, że toksyczne i palne. EV są straszne, nie ma się co tu pchać.

Michal

Moderator
10 minut tygodniowo, to 40 miesięcznie. A to już ponad pół godziny.
Mów krótko = oszczędź czas. Czas użyć na wolne albo zarobić pieniądz. Mało słów = więcej pieniądz.

Cav

Pionier e-mobilności
Hejt jest bezcenny, więc nie warto szczędzić na niego czasu.
Są takie typy i co im zrobisz?
Trzeba ignorować, dyskutując z nimi tylko ich nakręcacie.
A jak im za to płacą, to jeszcze napędzacie im zysków.

erebris

Zadomawiam się
Ale wiesz, że to zupełnie bez sensu i tylko tracisz swój drogocenny czas? Mógłbyś go poświęcić na rekreację albo dojechać do banku 😆 I nie politycy chcą wprowadzić ten zakaz tylko ludzie - politycy są tylko ich przedstawicielami. Ludzie, którzy tego zakazu nie chcą są w mniejszości to sobie uświadom.

Zakaz będzie obowiązywał za 12 lat, a w przypadku używek realnie za ~32 lata - do tego czasu tak dużo się zmieni, że rozpatrywanie tego teraz to jak myślenie w latach 90-tych jaki model faxu trzeba będzie kupić w 2025 😂

Ciągle nie potrafisz napisać co zrobiłbyś z tymi 10 minutami bo po prostu wiesz, że nic sensownego.

@Cav - zgadza się - nie wolno karmić trolla - wtedy zdechnie, ja odpuszczam.

Rafalski

Posiadacz elektryka
Nie kminie podejścia, na samym początku powiedziałeś, że cena elektryka jest dla Ciebie zaporowa. To już powinno generalnie dać Ci znać, że elektryki nie są dla Ciebie (na ten czas). Dodatkowo mniejszy zasięg od spalinówki jest dla Ciebie czymś z czym się nie pogodzisz. Moje pytanie, po co tracisz swój czas? W sensie myślałeś, że odpowiemy Ci - tak naprawdę to te ceny są dla beki i przy odbiorze oddają 50% siana, albo zasięg na stronie to tylko dla beki i normalnie 1000km na ładowaniu to luźno. Moim ostatnim pytaniem jest czy nad własnym samolotem też się zastanawiasz, przeglądasz fora, zadajesz pytania ale suma sumarum i tak Cie nie stać?

Robsonics

Posiadacz elektryka
Moim ostatnim pytaniem jest czy nad własnym samolotem też się zastanawiasz, przeglądasz fora, zadajesz pytania ale suma sumarum i tak Cie nie stać?
Samolotu nie muszę kupować. Auto potrzebuję, więc prędzej czy później będę musiał kupić tego elektryka, bo tak zdecydowali politycy w Brukseli.
Wychodzi na to, że jednak nastąpi to później niż prędzej.

Cav

Pionier e-mobilności
Prostuję głupoty - nie politycy w Brukseli tylko większość ludzi
Ja też prostuję: większość MYŚLĄCYCH ludzi.

Głupota w Polsce, (a pewnie i na świecie) jest coraz liczniejsza, idiokracja rozwija się lawinowo, więc nie byłbym pewien czy już nie stanowi większości.