Gdyby doładował do pełna pod stokiem w Szczyrku, to założenie było, że wystarczy przy 120km/h do mop Orlen Wisniowa Góra wschód, ale że było 90%, to postanowiłem doładować z 20%(już z zapasem) i tak na Orlen Katowice ten sam co rano, dobite do 80% 15min 13kwh stan baterii 80% + czas operacyjny.
Piotrków minięty i niespodzianka, bo do domu według szacowanego przez auto zasięgu brakuje 20km tegoż zasięgu, już nie będe zwalnial do 100km/h, jadę normalnie z zawrotną pre∂kością 120km/h. Temp 1,5-4C i jazda w kierunku północnym zużycie pokazuje 23kwh, dlatego pewnie doszło zasięgu, ale do domu braknie. Podjeżdzamy na tego orlena i nie chce wystartować ładowanie, znów coś z płatnościami niby, 1,5h wcześniej szło. Do apki orlenu podpinam kartę żony i dalej nie idzie. Tel do BOK z 10min zanim przejdę wszystkie możliwości wyboru i z 5min samego pi....... RODO, po kolejnych 10min podawaniach maaili, wyszło że mam transakcje jakąs nieuregulowaną. Mówię, że podpiołem dodatkowo żony kartę , ale coś tam coś tam. Poszedłem na stacje dokupiłem 10kwh , bez promocji 2,9zł kwh, dziewczyna z infolini wbiła i poszło.
Dziś tel do banku, limit transakcji internetowych 4szt dziennie. Dziś tez rozliczyła się transakcja z orlenu Katowice na powrocie 26zł, była w zawieszeniu.
Tak wygląda jazda EV, trzeba żyć całym procesem, a i tak jeszce dochodzą nieprzewidziane sytuacje.
Nawet z promocjami feryjnymi na orlenie jest to droższe niż tradycyjnie dieslem, nie wyceniałem czasu 4ech osób biorących udział w tej wycieczce.