Zimowy/wiosenny wyjazd w Alpy 2468km

KrzysztofFly

Moderator
Testy dziennikarzy, Youtuberów jeżeli nie są robione tam i z powrotem tą samą trasą, to można je sobie wiadomo
Pół biedy jeśli porównują samochody na tej samej trasie, tu jednak dochodzi kwestia zmiennych warunków atmosferycznych. W tej sytuacji chyba najbardziej miarodajne jest porównywanie dwóch/kilku samochodów w tym samym czasie, cos w stylu testów zasięgu/zużycia carwow.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Chyba jestem zbyt leniwy bo mi się nie chciało notować itp. Ale może będę miał chwilę to coś napiszę. To już trzeci rok jazd na narty trójką.
Śmieszne pytanie było o zasięg pana w garażu we Włoszech. A daleko się da takim elektrykiem dojechać. No hej. W tym samym garażu jesteśmy...

Gandalf

Pionier e-mobilności
Brak spójności jest częsty w takich silnie bronionych stanowiskach. Np. do Włoch na narty swoim ICE nie jeździ, bo za długo się jedzie i ciężko dojechać jednego dnia. No to mówię, że ja jeżdżę bez problemu i spokojnie poniżej 12h cała trasa. No to słyszę współczucie bo ja muszę się zatrzymywać na ładowanie, a on nie. No co kto lubi ;-)

KrzysztofFly

Moderator
Chyba jestem zbyt leniwy bo mi się nie chciało notować itp. Ale może będę miał chwilę to coś napiszę. To już trzeci rok jazd na narty trójką.
Śmieszne pytanie było o zasięg pana w garażu we Włoszech. A daleko się da takim elektrykiem dojechać. No hej. W tym samym garażu jesteśmy...
Tu wiele nie trzeba notować, zatrzymanie na ładowarce fotka ekranu, start z ładowarki fotka ekranu, reszta jest aplikacji Tesli/GW. Potem tylko to wszystko spisać i przeanalizować, tu przyznam, że to chwilę zajęło. Jednak ja nie zrobiłem tego tylko dla siebie, bo ja wiem, że się da, a czy w godzinę dłużej czy krócej to nie ma dla mnie znaczenia. Forum jednak czyta wiele osób, także mnóstwo niezarejestrowanych, w tym także takich które dopiero zastanawiają się nad elektrykiem. To głównie oni będą wyciągać z tego wnioski, bo przecież ci którzy już mają, to wiedzą, że się da :).
Sam latem 2022r, mając kilka miesięcy e-C4 chciałem wybrać się nim do Chorwacji (1600km w jedną stronę), wiele więc czytałem i oglądałem w tym temacie. Ostatecznie wpadł mi last minute wyjazd firmowy samolotem w innym kierunku, więc ostatecznie porzuciłem mój plan podróży elektrykiem.