kubatar

Pionier e-mobilności
Nie ma się co dziwić ruchowi GW. W sumie mocno rozwinęli infrastrukturę w PL więc mogą sobie na to pozwolić. Jest poza nimi ktoś kto może zaproponować w całej PL taka dostępność?
Poza tym zdjęli z siebie ryzyko pokrywania różnicy jeśli cena w roamingu która płacą jest wyższa niż z "własnego źródła").
SuC, Ionity, Shell, Orlen są umówmy się w lesie

PabloPN

Posiadacz elektryka
Napewno jest to krok wstecz dla użytkowników... wcześniej wystarczyło tylko wyszukać ładowarkę GW i znaliśmy koszt ładowania... teraz będzie trzeba sprawdzać dodatkowo cenę... trochę upierdliwe... akurat ja będę rezygnował z GW... w majówkę akurat miałem trasę 2x po 287 km i postanowiłem nie ładować sie na GW i poszukać innych ładowarek... zmotywowali mnie i jak mam już szukać ceny na GW to mogę poszukać czegoś tańszego... okazało się ze poza GW wcale takiej pustki nie ma... z GW tą samą trasę zamykałem w cenie 216zl... podczas mojówki omijając GW koszt to 125zl... różnica spora... od razu napisze że ładowarki na których się ładowałem miały 120kWh prędkości... czas podróży się więc nie zmienił a jedynie cena poszła w dół... wnioski wyciągają się same...

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
A jakie to były ładowarki? Ekoen/Polenergia?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Polenergia...
Tak. Trochę ich mało, ale jak są po drodze to OK. Ja też mam taką jedną upatrzoną przy mojej trasie :)

kubatar

Pionier e-mobilności
Ale jakby nie patrzeć dbają o swój interes a nie interes użytkownika 🙂
Myślę że z taką dostępnością bardziej celują w B2B bo to pewniejszy klient.
Zapłaciłeś mniej na polenergii ale oni mają małą sieć przynajmniej na razie. Śmiem jednak twierdzić że prędzej czy później będą znaczącym graczem.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Napewno jest to krok wstecz dla użytkowników... wcześniej wystarczyło tylko wyszukać ładowarkę GW i znaliśmy koszt ładowania... teraz będzie trzeba sprawdzać dodatkowo cenę... trochę upierdliwe... akurat ja będę rezygnował z GW... w majówkę akurat miałem trasę 2x po 287 km i postanowiłem nie ładować sie na GW i poszukać innych ładowarek... zmotywowali mnie i jak mam już szukać ceny na GW to mogę poszukać czegoś tańszego... okazało się ze poza GW wcale takiej pustki nie ma... z GW tą samą trasę zamykałem w cenie 216zl... podczas mojówki omijając GW koszt to 125zl... różnica spora... od razu napisze że ładowarki na których się ładowałem miały 120kWh prędkości... czas podróży się więc nie zmienił a jedynie cena poszła w dół... wnioski wyciągają się same...
Chyba opacznie zrozumiałeś - Greenway nie zmienia cen na swoich stacjach, nadal będą "sztywne", zmienność cen dotyczy wyłącznie stacji roamingowych (czyli np. PowerDot czy Ionity w PL).

Ev3

Pionier e-mobilności
Chyba opacznie zrozumiałeś - Greenway nie zmienia cen na swoich stacjach, nadal będą "sztywne", zmienność cen dotyczy wyłącznie stacji roamingowych (czyli np. PowerDot czy Ionity w PL).
Nieprawda - swoich, ale oznaczonych jako partnerska też to dotyczy.
No i przede wszystkim - zagranicznych.
A to był podstawowy cel, dla którego niektórzy w ogóle myśleli o abo w GW.

W Polsce można sobie zupełnie łatwo poradzić bez GW w ogóle.
I to wyjdzie taniej (w tej chwili są najdrożsi, oprócz Ionity czy Porsche, oczywiście licząc bez abo, którego na Polskę nie potrzebuję)..

kubatar

Pionier e-mobilności
Nieprawda - swoich, ale oznaczonych jako partnerska też to dotyczy.
No i przede wszystkim - zagranicznych.
A to był podstawowy cel, dla którego niektórzy w ogóle myśleli o abo w GW.

W Polsce można sobie zupełnie łatwo poradzić bez GW w ogóle.
I to wyjdzie taniej (w tej chwili są najdrożsi, oprócz Ionity czy Porsche, oczywiście licząc bez abo, którego na Polskę nie potrzebuję)..
Tak z ciekawości zapytam jak sobie radzisz bez GW? Pytam zupełnie poważnie.

Ev3

Pionier e-mobilności
Tak z ciekawości zapytam jak sobie radzisz bez GW? Pytam zupełnie poważnie.
Po drodze z domu nad morze (na daczę), mam więcej Lidli z Elocity, Biedronek z PowerDot czy Orlenów, niż GW.

A jak ostatnio podjechałem pod najsensowniej położony (bo najbliżej morza położony) GW, to się okazało że to stacja partnerska, więc dobrze że nie skorzystałem, bo bym zapłacił jak za zboże, zamiast wykorzystać bon na darmowe ładowanie.

Z GW na Pomorzu jest generalnie słabo.
No i drogo.

Najnowsze dyskusje