Zmiany różne na Elektrowoz.pl

wojtkow

Pionier e-mobilności
To samo chciałem napisać: Patronite, grupa Patronów (benefity np: ranga Patron, Ads-free, może jakieś podforum tylko dla patronów) i forum będzie miało dodatkowy dochód w miejsce tych najgorszych reklam.

Fenrise

Pionier e-mobilności
Skoro było, i z jakiegoś powodu nie wypaliło, to może warto zrewidować strategię i spróbować ponownie?

Tu nie trzeba żadnych kombinacji z bycia "współwłaścicielami" i innych wodotrysków. Jeden próg, np. 10 złotych - serwis i forum bez reklam, i tyle.

chess_m

Posiadacz elektryka
Skoro było, i z jakiegoś powodu nie wypaliło, to może warto zrewidować strategię i spróbować ponownie?

Tu nie trzeba żadnych kombinacji z bycia "współwłaścicielami" i innych wodotrysków. Jeden próg, np. 10 złotych - serwis i forum bez reklam, i tyle.
Popieram. I z góry deklaruję że jakieś abo/patronite rzędu dyszki zasubskrybuję jak tylko się pojawi.

Ev3

Pionier e-mobilności
Od kilku miesięcy mam taki dziwny efekt podczas przeglądania forum na tablecie (iPad), jak na zrzutach. o,ile mnie pamięć nie myli, to pojawiło się to przy okazji zwiększenia liczby reklam na forum.
Dzieje się tak zarówno na Safari jak i Chrome. Tylko w treści wątków, listy tematów zawsze są ok. Czyściłem dane przeglądarek, zmienialem ustawienia stron pelnych/mobilnych, ale pojawia się to ponownie.
Mam tak samo na telewizorze....

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Z mojej strony to nie foch i absolutnie nie ma za co przepraszać.
Bardziej zgłoszenie problemu -,albo silnik forum, albo reklamy wstrzykują coś niestandardowego do HTML-a i ciekawe, że na tablecie się coś rozjeżdża, a na PC jest ok.
Coraz więcej nas tu - może są inne źródła dochodu niż Google ads?

Odezwałem się do agencji. Zobaczymy, co odpowiedzą. Swoją drogą rozważam też aktualizację mechanizmu, może w nowszej wersji rozwiązano część problemów z nachodzącymi na siebie obiektami.
To samo chciałem napisać: Patronite, grupa Patronów (benefity np: ranga Patron, Ads-free, może jakieś podforum tylko dla patronów) i forum będzie miało dodatkowy dochód w miejsce tych najgorszych reklam.

Mieliśmy Patronite, zrezygnowaliśmy. Zbyt duże obciążenie psychiczne (odpowiedzialność) w stosunku do przychodów. Chociaż przyznaję, że bardzo nas Państwo zaskoczyliście, momentalnie, w ciągu bodaj kilkunastu dni, zebrało się kilkaset złotych (~700) comiesięcznego wsparcia. W żadnym innym projekcie nie widziałem takiego nagłego przyrostu.

O ile dobrze pamiętam, Forum generuje raptem po kilkanaście złotych dziennie, więc po wyłączeniu reklam nie powinno być finansowego dramatu :)

Elektrowóz zyska rodzeństwo, które będzie na niego łożyć. Niech tylko uporam się z tym delikwentem, który od kilku dni w najchętniej czytanych artykułach zgłasza w Google, że są to treści nieodpowiednie lub obraźliwe - i skutecznie wyłącza nam tam reklamy. Myślę, że w te dwa dni straciliśmy ponad stówkę, a to już nie są drobne :)

wojtkow

Pionier e-mobilności
Mieliśmy Patronite, zrezygnowaliśmy. Zbyt duże obciążenie psychiczne (odpowiedzialność) w stosunku do przychodów. Chociaż przyznaję, że bardzo nas Państwo zaskoczyliście, momentalnie, w ciągu bodaj kilkunastu dni, zebrało się kilkaset złotych (~700) comiesięcznego wsparcia. W żadnym innym projekcie nie widziałem takiego nagłego przyrostu.
Szanując podejście chciałem powiedzieć, że ja, jako (potencjalny) wspierający forum, nie mam zbyt wysokich oczekiwań, bo w sumie wystarczy mi jak:
- forum będzie działać
- nie będę widział reklam / nie będę czuł wyrzutów sumienia po użyciu adblocka.
Jak jeszcze dzięki temu znajdą się pieniądze na dodatkowe moduł do silnika (vide mój wątek o ignorowaniu postów) to w ogóle super.

Nie powinno to więc nakładać obciążeń psychicznych czy odpowiedzialności.

jarqu

Posiadacz elektryka
Lubię te forum naprawdę ale już mam dość oglądania Pań w bieliźnie... Czy to ze mną jest nie tak że dostaje ciągle ubrania skąpo ubranych pań czy z tym forum? Strach otwierać w miejscu publicznym bez adblocka. Na żadne strony dla dorosłych nie wchodzę. Bieliznę może raz kupiłem żonie w prezencie nie wiem dlaczego dostaje taki target. Gdyby wyskakiwały reklamy samochodów to bym zarozumiał a tak...