Z mojej strony to nie foch i absolutnie nie ma za co przepraszać.
Bardziej zgłoszenie problemu -,albo silnik forum, albo reklamy wstrzykują coś niestandardowego do HTML-a i ciekawe, że na tablecie się coś rozjeżdża, a na PC jest ok.
Coraz więcej nas tu - może są inne źródła dochodu niż Google ads?
Odezwałem się do agencji. Zobaczymy, co odpowiedzą. Swoją drogą rozważam też aktualizację mechanizmu, może w nowszej wersji rozwiązano część problemów z nachodzącymi na siebie obiektami.
To samo chciałem napisać: Patronite, grupa Patronów (benefity np: ranga Patron, Ads-free, może jakieś podforum tylko dla patronów) i forum będzie miało dodatkowy dochód w miejsce tych najgorszych reklam.
Mieliśmy Patronite, zrezygnowaliśmy. Zbyt duże obciążenie psychiczne (odpowiedzialność) w stosunku do przychodów. Chociaż przyznaję, że bardzo nas Państwo zaskoczyliście, momentalnie, w ciągu bodaj kilkunastu dni, zebrało się kilkaset złotych (~700) comiesięcznego wsparcia. W żadnym innym projekcie nie widziałem takiego nagłego przyrostu.
O ile dobrze pamiętam, Forum generuje raptem po kilkanaście złotych dziennie, więc po wyłączeniu reklam nie powinno być finansowego dramatu
Skoro było, i z jakiegoś powodu nie wypaliło, to może warto zrewidować strategię i spróbować ponownie?
Tu nie trzeba żadnych kombinacji z bycia "współwłaścicielami" i innych wodotrysków. Jeden próg, np. 10 złotych - serwis i forum bez reklam, i tyle.
Elektrowóz zyska rodzeństwo, które będzie na niego łożyć. Niech tylko uporam się z tym delikwentem, który od kilku dni w najchętniej czytanych artykułach zgłasza w Google, że są to treści nieodpowiednie lub obraźliwe - i skutecznie wyłącza nam tam reklamy. Myślę, że w te dwa dni straciliśmy ponad stówkę, a to już nie są drobne