Zmniejszenie dopuszczalnej prędkości na autostradach?

Czy popierasz zmniejszenie o 10 km/h uszczalnej prędkości na autostradach i drogach szybkiego ruchu?

• Tak

• Nie

• Nie wiem

Results are only viewable after voting.
Status
Wątek zablokowany, brak możliwości zamieszczania nowych wypowiedzi

Cav

Pionier e-mobilności
Kolega Cav gdzie sie pojawi wprowadza zamieszanie, jest taki guzik do ignorowania to ulatwia zycie 😀
To się nazywa asertywność.
Ludzie są nieprzyzwyczajeni, że ktoś śmie posiadać własne zdanie i go bronić, więc reagują agresją.
Zazwyczaj im mniej mają racji, tym agresja narasta.

Michal

Moderator
Gdzie tam się @cooler oberwało?! Ja napisałem tylko swoje odczucia i nawet wyraziłem żal, że on ma inne... Czego Ty się doszukujesz...

@Cav jak zwykle sieje zamęt i nigdzie się z nim nie zgodziłem w tym wątku, nie popierałem tego co pisał ani nic podobnego. Jeśli coś napisaliśmy podobnie to kompletnym przypadkiem. Zwykle nie czytam nawet tego co pisze, bo działa mi na nerwy. Po przejrzeniu dyskusji uważam, że duża część tej całej kłótni jest też jego winą, bo razem jesteście agresywni od początku.

Nigdzie nie pisałem o Tobie personalnie przy okazji tego finansowania bomb itp... tylko o tym, że wielkiemu strumieniem przelewamy pieniądze Rosji za paliwo i gaz.
Napisałem nawet, w tej samej wiadomości, żebyś nie brał tego tak bardzo do siebie, bo skomentowałem tylko wynik ankiety... Ale nieeee... To Ciebie wyzywam od morderców.... Bo wszystko się kręci wokół Ciebie jednego...
Rzeczywiście może trochę personalna wycieczka z tymi lombardami wyszła ale serio też miałem na myśli ogólnie ludzi, którzy mają z jakiegoś źródła dużo pieniędzy ale nie rozumieją jak działa światowa polityka, zasoby i walka o nie... Serio nie rozumiem po prostu jak to jest możliwe.

Proponowane przez mnie "dziurawe jak sito" rozwiązanie jest bardzo proste i tanie we wdrożeniu. Choć może nie ograniczy krótkiego rozwijania wysokich prędkości, to zredukuje do zera przejazdy wariatów na całych odcinkach autostrady - od wjazdu do wyjazdu, bo oni jadą na czas całkowitego przejazdu, a ten znacząco im wzrośnie. Przykładowo fragmentu trasy PPO Nowa Wieś- Warlubie nie będzie się już fizycznie dało robić jadąc 180, a teraz się da. Ponadto taki system wymaga tylko dołożenia kamer rozpoznających numery rejestracyjne, żeby się uszczelnić. Można to zrobić w dowolnym miejscu.
Uwaga - nie twierdzę, że Ty jeździsz 180, ale ktoś na pewno - muszę zacząć chyba dopisywać, że nie pisze o Tobie, żebyś nie brał tego do siebie...

Przeczytaj sobie kilka pierwszych wiadomości i moich odpowiedzi na nie - może zmieni Ci się perspektywa na temat tego, kto kogo atakuje:
  • Dlatego na takie wypady nie nadaje się ani elektryk ani zbyt małe prędkości przelotowe. Dlatego potrzebuję diesel z dużym zasięgiem przy dużych prędkościach.
  • Naprawdę przedstawianie elektryków przez niektórych jako wspaniały substytut na wszelakie zastosowania przez niektórych forumowiczów i do tego takie argumentowanie jest nie do zaakceptowania.
  • Skoro 7% czasu dla Ciebie to nic to może będziesz w pracy spędzał te dodatkowo 30 pare minut dziennie. Przecież ci się nie śpieszy i masz czas.
  • lubię (...) jeździć tak jak mi się podoba ... a nie być zmuszany przez super nowe technologie do marnowania czasu i jeszcze zachwalanie jakie to wspaniałe.
Na te wszystkie Twoje zaczepki odpowiedziałem tyko:
  • Spędzam w pracy tyle czasu ile trzeba
  • Nie przez nowe technologie, tylko ludzki odruch przeciwstawienia się wojnie poprzez redukcję konsumpcji...
Nie dyskutowałem z Tobą nawet o tym, czy potrzebujesz dizla, czy nie, jak szybko jeździsz, no nic...

Ps. Wydajesz się mieć strasznie słabą psychikę jak na tak rozchwytywanego specjalistę o którego firmy się zabijają ;)

JareG

Pionier e-mobilności
Kolega Cav gdzie sie pojawi wprowadza zamieszanie, jest taki guzik do ignorowania to ulatwia zycie 😀
A ja tam lubię sobie poczytać te starcia kol. Cav z interlokutorami 🤣
Ludzie są nieprzyzwyczajeni, że ktoś śmie posiadać własne zdanie i go bronić, więc reagują agresją.
.. bo IMO Cav stara się pisać prawdę, czy też może to co za prawdę uważa. No i broni tej prawdy do upadłego.. albo pękniętej żyłki pierdzącej u strony przeciwnej 🤣
A ludzie czystej prawdy (nie wnikam czy to faktycznie jest prawda, bo najczęściej nie znam się) nie lubią, szczególnie jeśli ich bezpośrednio dotyczy. Chociaż oficjalnie twierdzą coś dokładnie odwrotnego.

BTW: Wg mnie kol. Viallos miał trochę nieszczęśliwe wejście, potem trochę mało szczęśliwie się bronił, i też do upadłego. A jak się dwa (albo i więcej) takie 'uparte' przypadki spotkają, to mamy nawalankę :D
Ale nawet z nawalanki można się czegoś dowiedzieć.. albo choć piękno (albo jego brak) techniki nawalania (po)podziwiać 🤣

PS. Kol. Michał też jest całkiem uparty z tego co widzę.. :)

Pozdrawiam

viallos

Pionier e-mobilności
Ps. Wydajesz się mieć strasznie słabą psychikę jak na tak rozchwytywanego specjalistę o którego firmy się zabijają ;)
Jak on to robi, tyle talentów, znawca wszystkiego, programista i nawet psycholog ... a ja nędzny analityk.
Twoja analiza mojej osobowości trafiła w punkt, dostałem powiadomienie jak akurat przechodziłem obok ze sobą skończyć.
20220327_151632.jpg

AMEN

Status
Wątek zablokowany, brak możliwości zamieszczania nowych wypowiedzi