Niedawno byłem w serwisie przy okazji tematu ozonowanie klimy + wymiana filtra (pojawił się nieciekawy zapach z nawiewu) i też mi wgrali łatkę. Co ciekawe, nikt nie dzwonił do mnie, że jest sprawa z oprogramowaniem - to było tak, że jak już się pojawiłem to powiedzieli "Wie Pan, jest taka akcja serwisowa dla tego modelu, wgramy aktualizację przy okazji". W jej opisie wprost był wspomniany problem z sygnałem "EV Ready", więc to na pewno to. Na razie za krótko minęło żeby stwierdzić czy podziałało, ale będę się przyglądał. O etykiecie do bezpieczników nic nie wspominali. Spędziłem tam ok. 2h, nie wiem ile trwało samo wgrywanie bo robili to jednocześnie.
Zdarza mi się czasem jednak sytuacja która przypomina Zombie Mode (jedna nawet dzisiaj, ale średnio tak raz na 3-4 tygodnie), że wsiadam, załączam samochód i nie daje mi statusu EV Ready. Jest za to ten symbol auta z kluczykiem w środku. Być może robię rzeczy za szybko czy coś, bo po zgaszeniu i włączeniu znowu nie ma problemu. Miałem tak kilka razy i zawsze pojedynczy reset rozwiązywał sprawę.