Zużycie TM3 według Daniela Grzyba

viallos

Pionier e-mobilności
Własna instalacja PV to nie Supercharger.
Moim zdaniem nie ma lepszego Superchargera niż mój własny 😀

Kończąc off topic ... chciałem ... a w sumie to dalej chcę postawić swoją szybką stację ładowania samochodów EV. Zgłosiłem się do Tesli , GW i Elocity z doskonałą lokalizacją przy trasie S6 .. dokładnie na jednym ze zjazdów... czyli dojazd jak na MOPa ... nie trzeba nadrabiać żadnych kilometrów ... i po kilku tygodniach oczekiwania nie dostałem od nikogo żadnej zwrotki. Nic, kompletnie, nawet w stylu ... nie dziękujemy pocałuj mnie w d....
Odnoszę wrażenie że tym firmom wcale aż tak bardzo nie zależy żeby swoją sieć rozbudowywać.🤔

Cav

Pionier e-mobilności
Przykładowo Supercharger 0,37 Eur bez żadnych pakietów.
Każdy?
No to rewela.
Widać w Tesli już wysokie ceny należą do przeszłości.
Pozostaje mieć nadzieję, że i reszta odwróci trend i ceny zaczną spadać do akceptowalnych poziomów.

Maruda

Zadomawiam się
Moim zdaniem nie ma lepszego Superchargera niż mój własny 😀

Kończąc off topic ... chciałem ... a w sumie to dalej chcę postawić swoją szybką stację ładowania samochodów EV. Zgłosiłem się do Tesli , GW i Elocity z doskonałą lokalizacją przy trasie S6 .. dokładnie na jednym ze zjazdów... czyli dojazd jak na MOPa ... nie trzeba nadrabiać żadnych kilometrów ... i po kilku tygodniach oczekiwania nie dostałem od nikogo żadnej zwrotki. Nic, kompletnie, nawet w stylu ... nie dziękujemy pocałuj mnie w d....
Odnoszę wrażenie że tym firmom wcale aż tak bardzo nie zależy żeby swoją sieć rozbudowywać.🤔
Na południu Energa robi akwizycje co do stacji ładowania - Szukają chętnych gmin i innych podmiotów co chcą postawić u siebie ładowarki... (ale Energa to już powerem by Orlen). Mają team do rozbudowy sieci i śmigają sami elektrycznym Hyundaiem. Tylko szuka się ich jako Energa oświetlenie czy jakoś tak.

PiotrS

Posiadacz elektryka
nie ma nic tańszego dla DC niż sieć Supercharger może poza darmowym ładowaniem DC na Lidlu/Kauflandzie.
Z tym najtańszym SC to tak różnie bywa.

Ja do tej pory tylko 2 razy ładowałem się na SC, za to całkiem sporo na Ionity, który (obecnie ze starym abonamentem) wychodzi sporo taniej.
Do tego lokalizacje SC jakieś z d.....y są.

marco_25

Pionier e-mobilności
Bądźmy uczciwi:
IMG_7237.jpeg
IMG_7236.jpeg

Każdemu się zdarza, to tylko sprzęt ma prawo się zepsuć. Zobaczymy jak szybko usprawnią.

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
Najwyraźniej prawie zawsze 😂

To tak teraz, dzisiaj? Mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby SC nie działał. Raz w Lublinie jak sprawdzałem mapę był chwilę jako niedostępny, ale po paru minutach wróciło do normy. Zresztą na dziesiątki filmów Bjorna widać często nieprawne ładowarki Ionity, a nie kojarzę zepsutego SC. Statystyki na poziomie 99,95 % sprawności są i tak najwyższe.

marco_25

Pionier e-mobilności
Najwyraźniej prawie zawsze 😂

To tak teraz, dzisiaj? Mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby SC nie działał. Raz w Lublinie jak sprawdzałem mapę był chwilę jako niedostępny, ale po paru minutach wróciło do normy. Zresztą na dziesiątki filmów Bjorna widać często nieprawne ładowarki Ionity, a nie kojarzę zepsutego SC. Statystyki na poziomie 99,95 % sprawności są i tak najwyższe.
tak, zrzut z aplikacji 15 minut temu. Także jak to mówiła babcia nie śmiej się dziadku... :ROFLMAO: nawet z powyższymi, sieć SuC w Polsce (szczególnie południowej) robi robotę ;)

Update: w Krakowie jedna para zreanimowana, za to w Rzeszowie awaria 1A.

Last edited: