Ad, zużycie to jak ze spalaniem paliwa czy fajek..Każdy inaczej. Nigdy nie zszedłem na dłużej poniżej 20 / 21 kWh na 100km w Trójce. A w Xie na krótko widziałem 25.. A to tylko dlatego że na to nie zwracam uwagi, nawet jak 90% trasy jest spokojne to wystarczy te 10 pojechać jak to się jedzie elektrykiem lub motocyklem i ch bombki strzeli z oszczędzaniem. Tryb chill był na krótko w zimie wykorzystywany w śniegu.
AD: D. G.
Kilka lat temu trafiłem na Jego filmiki i wtedy wydawał się aktywistą i propagatorem skutecznym i wiarygodnym. Podziwiałem i w sumie podziwiam, że chyba pomimo braku pewnej wiedzy akademickiej itp jednak potrafił zbudować pewne lobby ev a do tego jednak wykonuje pracę i zarabia na tym.
Wykorzystuje fakt, że elektromobilnosć jest raczkująca i nieznana. Tacy są potrzebni i nie im się wiedzie. Zmienia biznes, bo sytuacja się zmienia. Teslą do ślubu mało kto niedługo będzie chciał jechać, może być obciach większy od jamnika limuzyny. Ale śluby itp to ogólnie obciachowe imprezy, to klienci będą zawsze. Wypożyczalnia pomału będzie wypożyczalnią, sam korzystam za granicą.
Teraz oglądam jego filmy tylko przypadkowo, jak trafię, to coś obejrzę ale raczej wybiórczo, bo coś tam jeszcze czasem wie więcej lub szybciej.
Mnie do Tesli przekonał sprzedawca akumulatorów w przerwie w pracy, gdy przypadkiem szukając aku do kampera trafiłem na ten filmik mając już Leafa
To ten filmik po którym w 2019 w sierpniu rano wykonałem telefon
Do, elektryków sam się przekonałem na zasadzie, że tego jeszcze nie miałem a po hulajnogach (chyba pierwszy byłem we wsi Kg) i ebikach polubiłem prąd jak źródło napędu za jego charakterystykę. Eco sobie potem dośpiewalem
Nissan z Leafem fajnie rozpoczął i na tym pozostał, po roku buksowanie przodem trafiłem na filmik wyżej pokazany. Tesli nie było wtedy u nas.