Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2023

bobroska

Zadomawiam się
Dokładnie, teraz zeszły im egzemplarze z majowego transportu, a Y już w dużej mierze z Berlina będą na bierząco. Może w sierpniu coś przypłynie bo podają przy 3 termin sierpień-wrzesień. A następny transport jesienny to może już polif.
Zamawiałam 3 z informacją "dostawa czerwiec-lipiec". I co, pod koniec lipca zmienią mi to na sierpień-wrzesień? To chyba żart. Gdybym wiedziała o tym przy zamówieniu, to bez zastanowienia nie patrzylibyśmy na nic, tylko wzięli samochód z inventory.

krzyss

Pionier e-mobilności
Zamawiałam 3 z informacją "dostawa czerwiec-lipiec". I co, pod koniec lipca zmienią mi to na sierpień-wrzesień? To chyba żart. Gdybym wiedziała o tym przy zamówieniu, to bez zastanowienia nie patrzylibyśmy na nic, tylko wzięli samochód z inventory.
A pytalas ? Bo prawde mowiac mysle ze mozesz czekac i do wrzesnia na luzie, a jak sie poprzeciaga to i do listopada.

bobroska

Zadomawiam się
Tu na forum :) zazwyczaj wiemy wiecej niz w tesli…
Nie przyszło mi do głowy, żeby przed zakupem auta pytać na forum, czy informacje podane na stronie producenta w czasie zamawiania auta, są wiarygodne. Niestety już w lipcu dowiedziałam się, że w inventory są też nowe auta, a nie tylko używane. Trudno, będziemy czekać.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Kogo miałam pytać?
Ogólnie możesz zakładać że w Q3 dostaniesz samochód, jak zamówisz na początku, to może być szybciej.

Proszę użyj referala, aby nie przepadły Ci bonusy za zamówienie samochodu.

bobroska

Zadomawiam się
Ogólnie możesz zakładać że w Q3 dostaniesz samochód, jak zamówisz na początku, to może być szybciej.

Proszę użyj referala, aby nie przepadły Ci bonusy za zamówienie samochodu.
Tak, referala też nie użyłam, mimo że przed zakupem już wiedziałam, że coś takiego jest :) Nic tylko pogratulować.

Ale samochód jest już zamówiony od 21 czerwca.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Tak, referala też nie użyłam, mimo że przed zakupem już wiedziałam, że coś takiego jest :) Nic tylko pogratulować.

Ale samochód jest już zamówiony od 21 czerwca.
Nie wiem jak cena z dzisiaj do tej twojej, ale ogólnie teraz jest za użycie referala 2000 upustu dla kupującego:

Zaktualizowane korzyści za polecenie​
Gdy znajomi lub rodzina zamówią pojazd Tesla z Twojego polecenia, otrzymają następujące korzyści:

Model 3, Model Y
2000 PLN zniżki na zakup

Model S, Model X
4000 PLN zniżki na zakup

Zamówienia z polecenia złożone od 7 lipca kwalifikują​

Więc ja polecam się, anulować zamówienie (zwrócą pieniądze za rezerwacje bez problemu) i zamówić raz jeszcze. Ale czy warto dla 2000zł to już zależy od Ciebie.

bobroska

Zadomawiam się
Nie wiem jak cena z dzisiaj do tej twojej, ale ogólnie teraz jest za użycie referala 2000 upustu dla kupującego:

Zaktualizowane korzyści za polecenie​
Gdy znajomi lub rodzina zamówią pojazd Tesla z Twojego polecenia, otrzymają następujące korzyści:

Model 3, Model Y
2000 PLN zniżki na zakup

Model S, Model X
4000 PLN zniżki na zakup

Zamówienia z polecenia złożone od 7 lipca kwalifikują​

Więc ja polecam się, anulować zamówienie (zwrócą pieniądze za rezerwacje bez problemu) i zamówić raz jeszcze. Ale czy warto dla 2000zł to już zależy od Ciebie.
Myślisz, że to nie wpłynie na termin dostawy?