PoszukamPrzesledź zużycie Smarta#1, będzie pewnie zbliżone.
PoszukamPrzesledź zużycie Smarta#1, będzie pewnie zbliżone.
Przecież możesz to sobie policzyć, wielkość baterii i WLTP są znane a ich dane są dość rzetelne. W tym roku Volvo wprowadziło nowe silniki i zmieniło podstawowy napęd na tył co mocno poprawiło efektywność, choć w XC40 dalej problemem jest wysokie Cx.Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie zużycie. Jak myślicie? Będzie tak samo mało wydajny jak elektryczny XC40?
Ale tego sie nie da tak policzyć, każde auto ma inne opory i efektywność napędu.Przykładem masz VW ID4.Bateria niby duża i WLTP to tam jakieś nieporozumienie. Testowałem go w trasie i nie mogłem zejść poniżej 24KWH jadąc około 110-120km/hPrzecież możesz to sobie policzyć, wielkość baterii i WLTP są znane a ich dane są dość rzetelne. W tym roku Volvo wprowadziło nowe silniki i zmieniło podstawowy napęd na tył co mocno poprawiło efektywność, choć w XC40 dalej problemem jest wysokie Cx.
Dlatego sensowniej porównywać z posiadającym tą samą płytę i podobny napęd Smartem #1/Zeekrem X, a nie z XC40.A potrafisz czytać ze zrozumieniem? Widzisz w tej tabelce dane dotyczące RWD? To co wkleiłeś już jest nieaktualne dotyczy starej wersji silników i napędu a Irak bardzo nie odbiega od deklaracji producenta dla tej wersji.
Problem jest ludzka mentalność, tzn w kontekście auta ludzie chętnie płacą za kg auta ale już mniej za funkcjonalnośćI dla małego kompakta to wystarczy.
Ja osobiscie wożę kogoś z tyłu bardzo okazyjnie, więc tym bardziej.