Ładowanie w garażu

krzyss

Pionier e-mobilności
Cześć właśnie zainstalowałem Wall Connector i mam pytanie czy powinien pojawić się w aplikacji, czy ustawienia i sterowanie tylko przez przeglądarkę www (192.168.xx.x) ?
Tylko przez stronke
Kiedys moze bedzie w apce

Bronek

Pionier e-mobilności
Nadaje np 192.168.92.1.
Podchodzisz i ustawiasz WiFi na ten adres i tam jako router zmieniasz parametry. Niewiele jak np Mo i czy dla wszystkich , czy dla innych tylko Tesli czy dla konkretnej Twojej

Pabloss

Posiadacz elektryka
No tak Bronku wszystko u mnie działa jest OK, chciałem tylko dopytać jak wzbudzić nadawanie SSID. Adres się zgadza, ale teraz WC nie nadaje sieci - swojej z którą łączyłem się przy pierwszym uruchomieniu i konfiguracji TeslaWallConnector_7E51.. (jakoś tak). A SSID nadaje przez 15 minut i potem wyłącza tą sieć. Więc teraz aby dostać się do konfiguracji przez www, czyli 192.168.92.1 to muszę wzbudzić SSID, bo inaczej nie połączę się z tym adresem IP (192.168.92.1). Jak go wzbudzić?

pmlody

Pionier e-mobilności
No tak Bronku wszystko u mnie działa jest OK, chciałem tylko dopytać jak wzbudzić nadawanie SSID. Adres się zgadza, ale teraz WC nie nadaje sieci - swojej z którą łączyłem się przy pierwszym uruchomieniu i konfiguracji TeslaWallConnector_7E51.. (jakoś tak). A SSID nadaje przez 15 minut i potem wyłącza tą sieć. Więc teraz aby dostać się do konfiguracji przez www, czyli 192.168.92.1 to muszę wzbudzić SSID, bo inaczej nie połączę się z tym adresem IP (192.168.92.1). Jak go wzbudzić?
Wyłączyć zasilanie i włączyć znowu. Wtedy masz 15 minut na konfiguracje

Jusand

Posiadacz elektryka
Albo wyłączyć i włączyć zasilanie albo przycisnąć guziczek bodajże przez 5 sekund

krzyss

Pionier e-mobilności
Trzymaj guzik chyba 15sekund.
Albo odlacz mu zasilanie.

Michal

Moderator
Trzeba wyłączyć i włączyć zasilanie albo przytrzymać guzik - 5 albo 15 sekund. :ROFLMAO:

camel

Posiadacz elektryka
Wszyscy w wątku napisali ze do codziennej jazdy ładują max do 80% lub mniej. Jak to się ma do podziałki w tesli, gdzie do 90% jest oznaczone jako codzienna jazda, a 90-100 jako podróż?