Zmiana rozmiaru tekstu powoduje sprawdzanie dostępności nowego firmware

danielm

Pionier e-mobilności
Mit?
Instrukcja Tesli sama o tym mówi.
Reset ekranu to dwie rolki,
Reset systemu to rolki + hamulec..,
Reset ekranu można zrobić w trakcie jazdy.
Reset systemu tylko na postoju, dlatego hamulec jest konieczny.
👍
jesteś pewien że czytaliśmy tę samą instrukcje? bo moja wyraźnie mówi że hamulec z rolkami to mit

ELuk

Pionier e-mobilności
Tesla w instrukcji o hamulcu wspomina, ale może coś przekręciłem.?🤔
Ostatnio resetowałem i na same rolki nie zareagował, a z hamulcem ruszył… 🤷🏻‍♂️

KrzysztofFly

Moderator
Tesla w instrukcji o hamulcu wspomina, ale może coś przekręciłem.?🤔
Ostatnio resetowałem i na same rolki nie zareagował, a z hamulcem ruszył… 🤷🏻‍♂️
Więc aby rozwiać wszelkie mity i wątpliwości, odszukałem odpowiedni fragment w instrukcji obsługi. Dodatkowo kolorem żółtym zaznaczyłem odpowiedni fragment, dotyczący używania pedału hamulca.

Zrzut ekranu 2023-07-25 163813.png

Attachments

• Zrzut ekranu 2023-07-25 163813.png
    Zrzut ekranu 2023-07-25 163813.png
    223,7 KB · Liczba wyświetleń: 5

Pepek

Posiadacz elektryka
A to nie było tak, że w 3 i Y to trzeba robić na postoju i i hamulec nie ma wpływu, a w S i X można było same rolki robić w czasie jazdy, a z hamulcem na postoju? Jeszcze nie mając Tesli takie coś gdzieś mi świta, że wyczytałem, ale to było dawno temu i za chorobę nie znajdę.

danielm

Pionier e-mobilności
A to nie było tak, że w 3 i Y to trzeba robić na postoju i i hamulec nie ma wpływu, a w S i X można było same rolki robić w czasie jazdy, a z hamulcem na postoju? Jeszcze nie mając Tesli takie coś gdzieś mi świta, że wyczytałem, ale to było dawno temu i za chorobę nie znajdę.
nieeee, można zawsze robić podczas jazdy. ktoś stworzył mit który po wsze czasy był powtarzany, nawet ludzie sprawdzali różnice w czasie resetu auta z hamulcem i bez. dlatego wlasnie tesla dodala w instrukcji że to nie ma żadnego wpływu a i tak ludzie wiedzą lepiej

Pepek

Posiadacz elektryka
nieeee, można zawsze robić podczas jazdy. ktoś stworzył mit który po wsze czasy był powtarzany, nawet ludzie sprawdzali różnice w czasie resetu auta z hamulcem i bez. dlatego wlasnie tesla dodala w instrukcji że to nie ma żadnego wpływu a i tak ludzie wiedzą lepiej
Hmmm, przecież wyżej kolega KrzysztofFly wrzucił wycinek z instrukcji, który mówi wyraźnie, że nie można podczas jazdy i trzeba być w położeniu postojowym? Coś nie pasuje to więc. :confused:

danielm

Pionier e-mobilności
Hmmm, przecież wyżej kolega KrzysztofFly wrzucił wycinek z instrukcji, który mówi wyraźnie, że nie można podczas jazdy i trzeba być w położeniu postojowym? Coś nie pasuje to więc. :confused:
można robić bez problemu podczas jazdy. tylko że wtedy nie wiadomo jaką prędkością się jedzie, nie wiesz czy masz jakiś kierunkowskaz włączony itp, więc dla bezpieczeństwa tesla zaleca na postoju

krzyss

Pionier e-mobilności
Mi podczas jazdy zadzialalo, ale z hamulcem 😂