Myśle że powoli rynek głównie fanów marki się nasycił. Teraz pozostaje Tesli przekonać „szarych ludzi” do swoich produktów.
Jeszcze 2-3 miesiące temu Y LR za 248 tys znikał w 3 minuty. Teraz za 242 jest prawie cały czas.
Ta cena kusi bardzo i nie daje mi spokoju.
Miała być TMY RWD w Midnight Cherry Red i na 20” a teraz kusi mnie „goły” biały LR za 242 tys
Ja myślę, że dostępność "od ręki" nie wynika z mniejszej sprzedaży w Polsce (nasz rynek odpowiada zapewne za kilka procent sprzedaży w Europie), raczej wynika ona z niższej sprzedaży na rynkach europejskich (o czym ostatnio informowano, publikując statystyki sprzedaży), a także zwiększonej produkcji w GIGA Berlin. To samo dotyczy wersji RWD, która wcześniej była dostępna tylko z Chin, a obecnie jest produkowana także w Berlinie. W związku z powyższym dostępność na rynku europejskim jest zdecydowanie lepsza i niezależna od transportów statkami z Chin. Osobiście uważam też, że za jakiś czas, pojawi się poszukiwanie nisz na rynku, dzięki czemu zapewne doczekamy się modelu Y w wersji LR RWD.