nie lubię driftowac to opony przeżyją zasięg ;Dszybciej zagrzejesz hamulce niż zasięg Ci się skończy. szybciej zużyjesz opony szalejąc
co innego autostrada z butem w podłodze a co innego jazda torowa gdzie oprócz przyspieszeń masz też rekuperacje
o to dużo wyjaśnia, czyli jakieś 80km torowej jady na bateriiTutaj też trochę o "spalaniu" jest:
w normalnej jeżdzie hamulca nawet nie dotkniesz, klocki się nie zużywają. na torze wspomagasz jedno drugimnie lubię driftowac to opony przeżyją zasięg ;D
ale jak to jest z tym regen braking, jeśli mam nastawiony regen to to pomaga hamować hamulcom? tzn ze hamulce na torze będą mniej w kość dostawac
no właśnie przez pierwsze godz jazdy to był najwiekszy bajer, ile mogę przyjechać nie dotykając hamulca hahw normalnej jeżdzie hamulca nawet nie dotkniesz, klocki się nie zużywają. na torze wspomagasz jedno drugim
o dobre info, widzę że będzie trochę nowych rzeczy do naukiNa torze jeśli ostro jeździsz, to Regen może usmażyć baterie, bo będzie się grzała nie tylko przy przyspieszaniu, ale też hamowaniu, ale i tak regen jest chyba za słaby na tor i musisz używać hamulca. To jaki delikatny balans jest trochę. Trzeba chyba wyczuć i ustawić sobie pod tor, bo dużo też zależy od wzniesień.ondiseki
fabrycznie wyposażone auto ma zbyt słabe klocki hamulcowe i płyn hamulcowy do profesjonalnej jazdy na torze ale amatorsko kupa zabawyo dobre info, widzę że będzie trochę nowych rzeczy do nauki
tyle lat w zwykłych autach i dawno nic mnie nie zainteresowało, trochę jak odkrywanie motoryzacji na nowo
dobrze ze jestem nerdem i nie chodzi mi tylko o dźwięk i spaliny ;D
no to wiadomo że się pozmienia, ale serio dawno żadne auto nie wywarlo na mnie takiego zaskakującego wrażeniafabrycznie wyposażone auto ma zbyt słabe klocki hamulcowe i płyn hamulcowy do profesjonalnej jazdy na torze ale amatorsko kupa zabawy