M3P jako auto do zabawy?

Ratt

Posiadacz elektryka
nawet nie klikając to sam bym zmienił:

Klocki, płyn, i przewody stalowe, tarcze bym zostawił.
Gwint, bo auto siedzi za wysoko i za bardzo się buja.
Mniejsze felgi bo te 20 pewnie ważą z 15kg i te opony 235/35 to śmieszne naleśniki a nie opony.
Jak chcesz zostawić tarcze to poniżej 19 nie zejdziesz bo się nie mieszczą.

AmiG

Zadomawiam się
Chyba zapominacie ze tm3p to zwykly sedan.
To nie jest rajdowka do katowania na torze.
Parametry i tak ma wysmienite, a kosztuje grosze za to co potrafi.
Nie sadze zeby cokolwiek zmienili w napedzie.
no to jeśli nic nie zmieniają to dlaczego nie ma M3P z nami gdy ten model właśnie też sprzedaje się wyśmienicie?
dlaczego nie mają go odswiezyc też pod względem mocy czy silników by być na czasie z byciem szybszym
a z tego właśnie Tesla słynie, Plaid ogólnie, czy LR z boostem robiący 0-100 w 3.7s już

a M3P mają zostawić i produkować dalej bez zmian gdy inne marki go dogonily

ypl

Pionier e-mobilności
Mnie takie hacki nie interesują, wolę dopłacić i kupić M3P i mieć gwarancję i spokojną głowę. Szczególnie, że w razie wypadku, jak biegły sądowy będzie badał auto to się może okazać, że przez taką modyfikację z definicji jesteś winny pomimo braku winy, bo takie zmodyfikowane auto nie ma homologacji.

AmiG

Zadomawiam się
Mnie takie hacki nie interesują, wolę dopłacić i kupić M3P i mieć gwarancję i spokojną głowę. Szczególnie, że w razie wypadku, jak biegły sądowy będzie badał auto to się może okazać, że przez taką modyfikację z definicji jesteś winny pomimo braku winy, bo takie zmodyfikowane auto nie ma homologacji.
serio jeździsz i martwisz się tym że możesz mieć wypadek
przez 20+ lat zrobiłem setki tys km, od motocykli po campery, jeździłem na 3 różnych kontynentach naprawdę zmodyfikowanymi autami i nie miałem nigdy żadnej stłuczki, punktów ani nie zatrzymała mnie nigdy policja
Po co martwić się czymś co może nigdy się nie zdarzyć, i tak mamy wystarczająco problemów w życiu codziennymy.
Gdy jade to ostatnie o czym myślę to wypadek.
Jak wychodzę z domu to mam się tez przejmować tym że mnie może auto potrącić i może mam nie wychodzić?
Rozumiem że każdy ma inne podejście ale po co od razu martwić się na zapas 😏

ypl

Pionier e-mobilności
serio jeździsz i martwisz się tym że możesz mieć wypadek
przez 20+ lat zrobiłem setki tys km, od motocykli po campery, jeździłem na 3 różnych kontynentach naprawdę zmodyfikowanymi autami i nie miałem nigdy żadnej stłuczki, punktów ani nie zatrzymała mnie nigdy policja
Po co martwić się czymś co może nigdy się nie zdarzyć, i tak mamy wystarczająco problemów w życiu codziennymy.
Gdy jade to ostatnie o czym myślę to wypadek.
Jak wychodzę z domu to mam się tez przejmować tym że mnie może auto potrącić i może mam nie wychodzić?
Rozumiem że każdy ma inne podejście ale po co od razu martwić się na zapas 😏
Też tak myślałem, i 26 lat jeżdżę i nie miałem nawet stłuczki, ale mój dobry przyjaciel 2 lata temu jechał do pracy, i nie z jego winy miał bardzo poważny wypadek, do dzisiaj się sprawa w sądzie ciągnie, biegli sądowi, itp. Po tym doświadczeniu trochę zmieniłem podejście do pewnych rzeczy. Mnie obecnie stać mieć auto homologowane bez modyfikacji, ale rozumiem, że są różne podejścia.

krzyss

Pionier e-mobilności
no to jeśli nic nie zmieniają to dlaczego nie ma M3P z nami gdy ten model właśnie też sprzedaje się wyśmienicie?
dlaczego nie mają go odswiezyc też pod względem mocy czy silników by być na czasie z byciem szybszym
a z tego właśnie Tesla słynie, Plaid ogólnie, czy LR z boostem robiący 0-100 w 3.7s już

a M3P mają zostawić i produkować dalej bez zmian gdy inne marki go dogonily
Nikt ich nie dogonil :)
Nadal malo ktore auto za 250kzl robi 100 w 3,3sek.
Nie ma jeszcze M3P bo wola naprodukowac zwykle bo lepiej sie sprzedaja. Za 3-6 miesiecy bedzie nowy perf, ale ze zmianami takimi jak HL.
Ale pozyjemy zobaczymy, okres oczekiwania po zamowieniu jest fajny :)

Michal

Moderator
Moim zdaniem jest szansa na silnik z TMS plaid w TM3 performance. To miałoby sens, bo nie musieliby wtedy produkować innych silników, niż te dwa typy.