pawlaczynski
Fachowiec
Albo od której ma zacząć albo o której skończyć. Obu naraz się nie da więc jak 8h na ładowanie nie starcza to przekroczysz ten czas.A nie jest tak, że w tesli ustawiasz o której ma skończyć ładowanie? Lub w apce?
Albo od której ma zacząć albo o której skończyć. Obu naraz się nie da więc jak 8h na ładowanie nie starcza to przekroczysz ten czas.A nie jest tak, że w tesli ustawiasz o której ma skończyć ładowanie? Lub w apce?
To jest do kitu ale i tak poprawili timer.A nie jest tak, że w tesli ustawiasz o której ma skończyć ładowanie? Lub w apce?
POLECAM! USTAWIĆ W APLIKACJI suwak tak by ograniczył godziny ładowania Czyli jesli ustawisz timer na Start o 22.00, to suwakiem zmniejsz tak poziom naładowania (% lub km) aby ładowało 8 godzin. Wtedy skończy przed 6.00. To Ci się pokaże po krótkim czasie ile czasu przy danej mocy będzie do końcaAlbo od której ma zacząć albo o której skończyć. Obu naraz się nie da więc jak 8h na ładowanie nie starcza to przekroczysz ten czas.
Ale naprawdę nie trzeba wysiłku żeby jako regułę podłączyć samochód każdy raz jak wjedzie do garażu. To trwa kilka sekund, tak samo z odłączeniem. Tesla naprawdę to przymyślała i zrobiła ten proces jak najmniej uciążliwym.No tak bo nie chce mi się ładować codziennie a zresztą o tej 6:00 musiałbym wyłączyć ładowanie (automatycznie się nie da)
No nie. Jak Tesla wjedzie pierwsza a kabel idzie przez drugie stanowisko to trzeba by odłączać za każdym razem... Potrzebuję albo ładowanie od... do jak Bronek ma w Nissanie albo szybszą ładowarkę. I nie ma co się przekonywać że Tesla to przemyśła...Ale naprawdę nie trzeba wysiłku żeby jako regułę podłączyć samochód każdy raz jak wjedzie do garażu. To trwa kilka sekund, tak samo z odłączeniem. Tesla naprawdę to przymyślała i zrobiła ten proces jak najmniej uciążliwym.
Samochód naladuje tylko jak będzie taka potrzeba.
U mnie po prostu reguła: wjazd do garażu - podłączam, wyjazd - odłączam. Nigdy na rano nie będę miał problemu że zapomniałem naładować.
I okazało się że podstawowe EVSE wystarcza. Ewentualnie rozważam dokupienie wtyczki 32A, i podbicie mocy umownej, i już mam gniazdko 32A w garażu. No i G12W plus 3 kW styka...
Nie zdążyło mi się.No tak
a co jak wracasz w nocy o 1:00 bateria 7% i o 7:00 jedziesz do pracy?
moim zdaniem trzeba mieć 11 kW ładowarke na takie sytuacje
No to 7kW z przejściówką na standardowym EVSE to mniej niż 10 godzin od 0% do 100%.No nie. Jak Tesla wjedzie pierwsza a kabel idzie przez drugie stanowisko to trzeba by odłączać za każdym razem... Potrzebuję albo ładowanie od... do jak Bronek ma w Nissanie albo szybszą ładowarkę. I nie ma co się przekonywać że Tesla to przemyśła...
Gdzie kupiłeś ten analizator prąduTeraz mam analizator poboru prądu i stwierdzam że poza 3W na czuwanie oraz ewentualnie na klimę jak ktoś siedzi w samochodzie, Tesla z gniazdka nie pobiera energię poza sesjami ładowania zgodnie z regulaminem lub aktywowane z aplikacji.
Także bez obaw podłączać codziennie zgodnie z zaleceniami producenta i tyle. I codziennie rano samochód ma np.90% od maksymalnego zasięgu...View attachment 1644
To prawda, tak by było okNo to 7kW z przejściówką na standardowym EVSE to mniej niż 10 godzin od 0% do 100%.
Ale ładujemy na codzień do 90% maksimum, także z 7% to trochę więcej niż 8 godzin do 90%...