Serwis sam przekładał opony na te felgi 😁. Nie przesadzajmy z ta gwarancja...Wiesz, przykręcić to można i koła od wozu drabiniastego ale nie oznacza to że będzie ok. Niro EV nie jest homologowane do poruszania się na takich felgach więc z jednej strony jakbyś się pojawił na nich w serwisie to spokojnie mogą anulować Ci gwarancję na zawieszenie i układ przeniesienia napędu a z drugiej strony w razie wypadku ubezpieczyciel noże robić problemy z przyjęciem odpowiedzialności. Ale to już każdy sam decyduje o tym co mu bardziej odpowiada.
Nie przesadzam bo już widziałem takie sytuacje. Jeden serwis Ci przełożył, trafisz do drugiego np. na lawecie (bo coś padnie w trasie) i już może nie być tak miło.Serwis sam przekładał opony na te felgi 😁. Nie przesadzajmy z ta gwarancja...
Przy takich cenach wymian to zaczyna sie nawet bardziej oplacac miec caloroczne.Za cenę nowych felg możesz przekładać opony przez 20lat 2x do roku. A nawet mając drugi komplet to i tak trzeba przełożyć koła i wyważyć co jakiś czas więc bez kosztowo nie będzie. Zysk taki że można np na zimę i dziury po zimie założyć grubsza oponę i zmienić sobie samemu w dowolnym momencie i nie czekać w kolejkach do wulkanizatora. Na 45R20 będę zmieniał tylko opony a w drugim aucie do letnich 35R21 kupiłem całe koła 45R19
Miałem kiedyś Navigatory - przestały spełniać założenia ekstremalnie szybko.Ciekawe, na jak długo te Dębice wystarczą......
Q service Castrol Piaseczno 160 zł za wymianę kompletu opon, co daje 320 w rokuPrzy takich cenach wymian to zaczyna sie nawet bardziej oplacac miec caloroczne.
2x wymiana opon w tesli rocznie to 400-500zl (trzeba podatek od bogatosci zaplacic).
Jak co dwa lata zmienisz opony na nowe to bedziesz mial dobre wywazenie i w sumie oszczednosc![]()