zgadzam się, fabryczne opony zimowe też tak wyglądają, może minimalnie bardziej zachodzą na ten rant ale on i tak wystaje - ja już przerysowałem jedną...Moim zdaniem na oryginalnych felgach 19" z modelu Y, nie ma szans aby jakakolwiek opona ochroniła rant, on jest po prostu strasznie wystający. Chyba jedyna szansa to chińskie kołpaki, które zakrywają tenże rant, bo oryginalne się w nim chowają. Poniżej fotki jak to wygląda na moim komplecie kół zimowych, a opony mam 255/45R19 GOODYEAR UGPE+ z rantem ochronnym.
Ja na nich jeżdżę. Są chyba minimalnie głośniejsze od fabrycznych letnich. Ale słychać to tylko na ekspresówkach na dobrej "cichej" nawierzchni, jeżdżąc poniżej 100km/h na kiepskiej jakości drodze ciężko wychwycić różnice. Za to w obecnych temperaturach 0-15 stopni Celsjusza trzymają się na mokrym o niebo lepiej niż letnie.Jeździ ktoś na tych "fabrycznych" sottozero? niby są głośne, czy rzeczywiście?
są trochę głośniejsze.Jeździ ktoś na tych "fabrycznych" sottozero? niby są głośne, czy rzeczywiście?
Ja jeżdżę od 2 tygodni i nie zauważyłem.Jeździ ktoś na tych "fabrycznych" sottozero? niby są głośne, czy rzeczywiście?
Indeks V to 240km/h, chyba na zimę wystarczyWidzę, że część z Was kupiła opony zimowe z indeksem prędkości V. Właśnie zajrzałem do homologacji i mam index W. Można stosować opony z niższym indeksem niż homologowany?