Felgi i opony zimowe

deCastelano

Fachowiec
A jakie opony All Season testowaliście? Mam na short liście Michelin Cross Climate 2 i Pirelli Scorpion SF2. Zastanawiam które lepsze (cichsze i starczą na dłużej).
Ja mam u siebie scorpiony, ale to będzie dopiero ich pierwsza zima, więc ciężko mówić o wrażeniach. Mogę jedynie powiedzieć, że są chyba minimalnie cichsze od fabrycznych letnich hankookow.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Ja dziś wrzuciłem swoje Falcen HS 02Pro. Na suchym cichutkie. Nie spodziewałem się.
Zobaczymy na mokrym i na śniegu.

Attachments

• IMG_5256.jpeg
    IMG_5256.jpeg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 34
  • IMG_5255.jpeg
    IMG_5255.jpeg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 33

polishkid

Zadomawiam się
Jeździ ktoś na tych "fabrycznych" sottozero? niby są głośne, czy rzeczywiście?
Sprawdzone po odebraniu auta z tesli dzisiaj na zimówkach Pirelli.
Potwierdzam, zimówki Pirelli Sottozero 3 sa głośniejsze porównując stockowe Hankooki. Oba zestawy kol na 19. Generalnie zimówki zawsze beda głośniejsze.

ELuk

Pionier e-mobilności
Sprawdzone po odebraniu auta z tesli dzisiaj na zimówkach Pirelli.
Potwierdzam, zimówki Pirelli Sottozero 3 sa głośniejsze porównując stockowe Hankooki. Oba zestawy kol na 19. Generalnie zimówki zawsze beda głośniejsze.
No nie.
Ja mam letnie fabryczne M PilotSport4, a zimowe M Alpin5 i zimowe są zdecydowanie bardziej ciche (zresztą kupując je szukałem opon o niskiej głośności).

zibizz1

Pionier e-mobilności
Zimowe Nokian WR SUV 4 (73dB) są głośniejsze od standardowych letnich w Y Performance
Zimowe Continental WinterContact TS 870( 71db) są cichsze od letnich standardowych w X Plaid

Continental wybierałem aby były ciche, ale zgdzam się że statystycznie zimowe są głośniejsze, tak przynajmniej wskazuja etykiety

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
Zimowe Nokian WR SUV 4 (73dB) są głośniejsze od standardowych letnich w Y Performance
Zimowe Continental WinterContact TS 870( 71db) są cichsze od letnich standardowych w X Plaid

Continental wybierałem aby były ciche, ale zgdzam się że statystycznie zimowe są głośniejsze, tak przynajmniej wskazuja etykiety
Też wziąłem te Continentale - po kilkuset km mam wrażenie, że są przynajmniej tak samo ciche jak letnie Hankook'i.