Volvo EX30 czy to paradox ID.3 ?

• Thread starter Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
  • Start date
  • Tags
    None

Olecki

Pionier e-mobilności
nie wie

nie wiem skąd masz te wszystkie tajne dane jeżeli nie z randomowego forum. przecież we wrześniu pisałeś coś o pierwszych dostawach z początkiem grudnia " EX30 nie ma problemu z softem, pierwsze dostawy na początku grudnia ale. "
Nie wiem czego nie rozumiesz w zdaniu.
patrzę na potwierdzone dane w systemie producenta
Tam widać kiedy jest zaplanowana dostawa dla danego VIN oraz sugerowany czas realizacji nowych zamówień. Tak, pierwsze dostawy zostały we wrześniu zapowiedziane na początek grudnia i wszystko się na to zanosi że dotrzymają słowa, jedyny problem jest taki że Polska wypadła z pierwszej puli zamówień do realizacji. W tej chwili płynie do Europy pierwszy statek na którym jest około 2500 samochodów dla klientów plus samochody demo. Zobaczymy jak się wyrobią z logistyką ale pierwsza połowa grudnia na odbiory dla tej garstki szczęśliwców jest jak najbardziej realna.

Lisciasty

Zadomawiam się
Kurde fajne wozidło się zapowiada, ale strasznie mnie wk. ten telewizor zamiast normalnej deski rozdzielczej, głównie przez to nie kupiłem Tesli tylko kijankę. Ale widzę że niedługo nie będzie już "normalnych" samochodów tylko takie badziewie, bo taniej i wygodniej dla producenta...
Szukam czegoś dla żony za jakieś 1,5-2 lata, parametrami i osiągami ten ex30 pasuje tutaj idealnie, ale ten tablet jest nie do przejścia :/ Znacie może jakieś podobne elektryki tylko nieco ładniejsze? ;)

Olecki

Pionier e-mobilności
Znaczy SUV-owate? Czy w podobnej cenie? Jeśli będziesz kupował nowy to za 2 lata może być dużo nowych modeli.

vwir

Pionier e-mobilności
A jakich?
Wyłączając chińskie marki rzecz jasna?
Tak na szybko: Citroen ec3, poza tym jest kilka takich, które są już na rynku, ale nie w PL. Na przykład w tym roku wchodzi MG4, w przyszłym roku ma wejść Smart #1.

Ev3

Pionier e-mobilności
Tak na szybko: Citroen ec3,
Maleństwo, inna klasa aut.
poza tym jest kilka takich, które są już na rynku, ale nie w PL. Na przykład w tym roku wchodzi MG4
Pełny chińczyk, być może ze wszystkimi tego konsekwencjami.

Smart raczej nie będzie atrakcyjniejszy niż jego bliźniak spod znaku Volvo, wizualnie już nie jest.

inter

Pionier e-mobilności
Maleństwo, inna klasa aut.

Smart raczej nie będzie atrakcyjniejszy niż jego bliźniak spod znaku Volvo, wizualnie już nie jest.
W smarcie#1 jest wiecej miejsca z tyłu, bo i dłuższy samochód.

vwir

Pionier e-mobilności
No zupełnie inaczej niż Ex30. A nie, czekaj...
Jest atrakcyjniejszy zarówno wizualnie, cenowo jak i wyposażeniowo. Przynajmniej w Niemczech (w innych krajach nie patrzyłem).

inter

Pionier e-mobilności
No zupełnie inaczej niż Ex30. A nie, czekaj...

Jest atrakcyjniejszy zarówno wizualnie, cenowo jak i wyposażeniowo. Przynajmniej w Niemczech (w innych krajach nie patrzyłem).
Smart, ma lepsze jakościowo materiały i wykończenie.