Gdyby tak miało być to specjalnie złapie brakujące ostrzeżenia na 10 dni przed długą podróżą żeby licznik przewinień wyzerowaćOd samego poczatku mnie to zastanawia, narazie złapałem jedno pierwszego dnia testując i boje się złapać kolejneObawiam się że resetują sie tylko po odbyciu kary, a ja złapię 5 na samym poczatku wakacyjnego wyjazdu na 2000km+
![]()
To ja dodam jeszcze od siebie ciekawostkę, którą wczoraj "odkryłem" (związaną z wycieraczkami i pokrętłem właśnie) - można przypisać akcję obsługi wycieraczek pod szybkie menu wywoływane przytrzymaniem lewego pokrętła. Sęk w tym, że w tymże menu przy ustawieniu prędkości wycieraczek widnieje info, że nie mogą być one wyłączone podczas jazdy na autopilocie. A w tej wersji softu właśnie że mogą, ha!Mały tip, bo moze też ktoś nie wie, jak się właczy wycieraczki (guzikiem) to lewa rolka prawo/lewo pozwala szybko przejsc z off na auto i odwrotnie.
To miałem na myśli. Ale nie napisałem dokładniePrzytrzymaj.
Na filmie Daniela Grzyba, który to testował: "Blokada jest do 7 dni", moim zdaniem to nie jest wyliczane co do sekundy od ostatniego ostrzeżenia, ale zapewne w 7 dniu, o jakiejś określonej godzinie się to resetuje (zapewne jest to wszystko zapisane na serwerach - raczej nie w samochodzie, bo możnaby było to zhackować).A z jakiego okresu są zliczane ostrzeżenia, które po 5 skutkują blokadą autopilota? Czy one też mają jakiś czas obowiązywania? Chodzi mi o to, że jeśli złapię takie dajmy na to 3 ostrzeżenia i o nich zapomnę a potem za pół roku przy wyjeździe na wakacje znowu 2 to dostaję bana na tydzień?? 🤔
Nie pytam na jak długo jest blokada tylko z jakiego czasu są brane pod uwagę ostrzeżenia? Czy jest możliwe że uzbieram 4 a potem przez 3 lata będę jeździł wzorowo i nagle kolejne ostrzeżenie nałoży na mnie bana?Na filmie Daniela Grzyba, który to testował: "Blokada jest do 7 dni", moim zdaniem to nie jest wyliczane co do sekundy od ostatniego ostrzeżenia, ale zapewne w 7 dniu, o jakiejś określonej godzinie się to resetuje (zapewne jest to wszystko zapisane na serwerach - raczej nie w samochodzie, bo możnaby było to zhackować).
Mój "licznik" się zresetował, zapewne to działa dokładnie tak samo, około 7 dni trwa resetowanie ostrzeżeń.
Ja nadal biorą pod uwagę ze tak jest bo jescze nikt nie potwierdził że jest inaczej, za jakieś 2 miesiące specjalnie złapie ostrzeżenie i zobacze czy to z grudnia nadal bedzie liczone. Wiec narazie trzeba brać pod uwage ze licznik zeruje się tylko po zebraniu 5 i odbyciu tygodniowego bana.Nie pytam na jak długo jest blokada tylko z jakiego czasu są brane pod uwagę ostrzeżenia? Czy jest możliwe że uzbieram 4 a potem przez 3 lata będę jeździł wzorowo i nagle kolejne ostrzeżenie nałoży na mnie bana?
to prawie jak zabieranie prawka za przekroczenie 50kmh, przez jakis czas, z tego co pamietam, lepiej bylo dac sie zlapac drugi raz i isc na egazmin niz czekac 3 miechyJa nadal biorą pod uwagę ze tak jest bo jescze nikt nie potwierdził że jest inaczej, za jakieś 2 miesiące specjalnie złapie ostrzeżenie i zobacze czy to z grudnia nadal bedzie liczone. Wiec narazie trzeba brać pod uwage ze licznik zeruje się tylko po zebraniu 5 i odbyciu tygodniowego bana.