Holiday Update - spekukacje

zibizz1

Pionier e-mobilności
Od samego poczatku mnie to zastanawia, narazie złapałem jedno pierwszego dnia testując i boje się złapać kolejne:p Obawiam się że resetują sie tylko po odbyciu kary, a ja złapię 5 na samym poczatku wakacyjnego wyjazdu na 2000km+ :)

Piotr

Posiadacz elektryka
Od samego poczatku mnie to zastanawia, narazie złapałem jedno pierwszego dnia testując i boje się złapać kolejne:p Obawiam się że resetują sie tylko po odbyciu kary, a ja złapię 5 na samym poczatku wakacyjnego wyjazdu na 2000km+ :)
Gdyby tak miało być to specjalnie złapie brakujące ostrzeżenia na 10 dni przed długą podróżą żeby licznik przewinień wyzerować

chewbacca

Posiadacz elektryka
Mały tip, bo moze też ktoś nie wie, jak się właczy wycieraczki (guzikiem) to lewa rolka prawo/lewo pozwala szybko przejsc z off na auto i odwrotnie.
To ja dodam jeszcze od siebie ciekawostkę, którą wczoraj "odkryłem" (związaną z wycieraczkami i pokrętłem właśnie) - można przypisać akcję obsługi wycieraczek pod szybkie menu wywoływane przytrzymaniem lewego pokrętła. Sęk w tym, że w tymże menu przy ustawieniu prędkości wycieraczek widnieje info, że nie mogą być one wyłączone podczas jazdy na autopilocie. A w tej wersji softu właśnie że mogą, ha! :) Ciekawe więc co jest bugiem tej wersji oprogramowania - możliwość wyłączenia tych wycieraczek czy też nie usunięcie tego tekstu.

pmlody

Pionier e-mobilności
Przytrzymaj.
To miałem na myśli. Ale nie napisałem dokładnie :D muszę zapamietac: pracowałeś umysłowo 8h? Nie pisz ;)

mm-tesla

Posiadacz elektryka
A z jakiego okresu są zliczane ostrzeżenia, które po 5 skutkują blokadą autopilota? Czy one też mają jakiś czas obowiązywania? Chodzi mi o to, że jeśli złapię takie dajmy na to 3 ostrzeżenia i o nich zapomnę a potem za pół roku przy wyjeździe na wakacje znowu 2 to dostaję bana na tydzień?? 🤔
Na filmie Daniela Grzyba, który to testował: "Blokada jest do 7 dni", moim zdaniem to nie jest wyliczane co do sekundy od ostatniego ostrzeżenia, ale zapewne w 7 dniu, o jakiejś określonej godzinie się to resetuje (zapewne jest to wszystko zapisane na serwerach - raczej nie w samochodzie, bo możnaby było to zhackować).

Mój "licznik" się zresetował, zapewne to działa dokładnie tak samo, około 7 dni trwa resetowanie ostrzeżeń.

miksell

Posiadacz elektryka
Weszła mi dziś aktualizacja. Generalnie bardzo jestem zadowolony z Tesla vision.
Działa to na prawdę dobrze. Reszta wyjdzie w czasie.

Piotr

Posiadacz elektryka
Na filmie Daniela Grzyba, który to testował: "Blokada jest do 7 dni", moim zdaniem to nie jest wyliczane co do sekundy od ostatniego ostrzeżenia, ale zapewne w 7 dniu, o jakiejś określonej godzinie się to resetuje (zapewne jest to wszystko zapisane na serwerach - raczej nie w samochodzie, bo możnaby było to zhackować).

Mój "licznik" się zresetował, zapewne to działa dokładnie tak samo, około 7 dni trwa resetowanie ostrzeżeń.
Nie pytam na jak długo jest blokada tylko z jakiego czasu są brane pod uwagę ostrzeżenia? Czy jest możliwe że uzbieram 4 a potem przez 3 lata będę jeździł wzorowo i nagle kolejne ostrzeżenie nałoży na mnie bana?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Nie pytam na jak długo jest blokada tylko z jakiego czasu są brane pod uwagę ostrzeżenia? Czy jest możliwe że uzbieram 4 a potem przez 3 lata będę jeździł wzorowo i nagle kolejne ostrzeżenie nałoży na mnie bana?
Ja nadal biorą pod uwagę ze tak jest bo jescze nikt nie potwierdził że jest inaczej, za jakieś 2 miesiące specjalnie złapie ostrzeżenie i zobacze czy to z grudnia nadal bedzie liczone. Wiec narazie trzeba brać pod uwage ze licznik zeruje się tylko po zebraniu 5 i odbyciu tygodniowego bana.

pmlody

Pionier e-mobilności
Ja nadal biorą pod uwagę ze tak jest bo jescze nikt nie potwierdził że jest inaczej, za jakieś 2 miesiące specjalnie złapie ostrzeżenie i zobacze czy to z grudnia nadal bedzie liczone. Wiec narazie trzeba brać pod uwage ze licznik zeruje się tylko po zebraniu 5 i odbyciu tygodniowego bana.
to prawie jak zabieranie prawka za przekroczenie 50kmh, przez jakis czas, z tego co pamietam, lepiej bylo dac sie zlapac drugi raz i isc na egazmin niz czekac 3 miechy :D