to chyba nie do końca tak działa, że jak coś jest już przydzielone, to można sobie jak w domu zabrać z kupki na nowe buty i przerzucić do kupki za prądCzyli jeśli naszemu aktualnemu nierządowi kasa się skończy (a właściwie jeśli im manna z EU nie spadnie, bo swojej kasiory już nie mają..) to i program 'elektryfikacyjny' się skończy.. tzn. zostanie na papierze. Chyba trza się spieszyć z tymi wnioskami, dopóki przynajmniej teoretycznie kasa jest..
Pozdr
a był tutaj omawiany scenariusz zakupu używanego auta pod dotację?obiecałam więc zamieszczam ponizej info otrzymane na zapytanie o limit km i termin dla jednoosobowej działalności:
"Przez nowy pojazd zeroemisyjny należy rozumieć pojazd kategorii M1, M2, M3, N1, L1e, L2e, L3e, L4e, L5e, L6e, L7e, który jest fabrycznie nowy i nie był przed zakupem zarejestrowany lub pojazd zakupiony i zarejestrowany przez dealera samochodowego, importera lub firmę leasingową, z przebiegiem kilometrowym nie wyższym niż 50 km."
Auto, które przejechało ponad 50 km, nie jest fabrycznie nowe.
Nabór dla przedsiębiorców zostanie ogłoszony w IV kw. 2021 r., zachęcamy do śledzenia naszej strony internetowej, na której będzie pojawi się ogłoszenie: www.gov.pl/web/elektromobilnosc/aktualne-ogloszenia-o-naborach
a więc zakup u dealera samochodu z przebiegiem 3500 km jest zakupem samochodu używanego i kropka![]()
Czyli kupiłeś auto używane (przez dealera).no tak. odpowiedział jeden z urzędników, inny może podejść do sprawy inaczej, chociaż w mojej kwestii nie liczę na zbyt wiele ...;
jakby co jestem, chętnie do lobby się dołączam.
ja mam auto zarejestrowane we wrześniu 2020 przez dealera i to on wyjeździł te 3500 km do chwili mojego zakupu,
Może być demo, byleby nie miało więcej niż 50km nakulaneCzyli kupiłeś auto używane (przez dealera).
A dotacje dotyczą aut nowych.
właśnie tak było, ale wiem że dealer nie dostał żadnego dofinansowania;Czyli kupiłeś auto używane (przez dealera).
A dotacje dotyczą aut nowych.