Ja też czekałem, ale na jesień kupie zimówki. Wielosezon kupie jak zużyje te letnie i zimówki. Co do trakcji, to mogę potwierdzić. Byłem na jeździe testowej pod koniec listopada, przy kilku stopniach na plusie i deszczu. Auto trzymało się drogi jak przyklejone, do momentu włączenia startu na śliskim podłożu, ale to chyba oczekiwaneJa zwlekałem z zakupem, aby była rozsądna pogoda. Zostaję na letnich, a poźniej przechodzę na wielosezonowe. Konsultant upewnił mnie, że samochód ma bardzo dobrą trakcję i da radę na letnich. Coś w tym jest, wszystkie demówki zimą latały na letnich i brak informacji o kolizjach.
Znajomy miał jazdę w styczniu, lało mokro i zimno, i nie udało mu się samochodu wyprowadzic z równowagi. A był to Tm3LR.Ja też czekałem, ale na jesień kupie zimówki. Wielosezon kupie jak zużyje te letnie i zimówki. Co do trakcji, to mogę potwierdzić. Byłem na jeździe testowej pod koniec listopada, przy kilku stopniach na plusie i deszczu. Auto trzymało się drogi jak przyklejone, do momentu włączenia startu na śliskim podłożu, ale to chyba oczekiwane![]()
idąc tym tokiem myślenia mam nadzieję że w porcie docelowym ze statku zjadą samochody a nie KOPER xDGLOVIS SOLOMON za moment, będzie na wysokości miasta RABAT, a nazwa zobowiązuje![]()
Jak już będziecie wozić te rowery na haku - to dajcie znać jaki bagażnik i jakie odczucia 😉
Ja mam Thule Velospace XT (https://www.thule.com/pl-pl/bike-rack/towbar-bike-racks/thule-velospace-xt-3-_-939000) z dodatkowym adapterem na czwarty rower. Używam od trzech lat i nie mam powodów do narzekań. Jak już odbiorę auto, to podzielę się szczegółami dotyczącymi wzrostu zużycia energii podczas jazdy.
Z tym akurat nie ma problemu, dzieci wybyły na studia, teraz wożę tylko dwa rowery 😀Sugerowałbym zorientować się ile tak naprawdę na haku przewieźć można. Stąd być może oryginalny bagaznik w sklepie Tesli jest tylko na 2 rowery:
View attachment 16031
View attachment 16032