Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

to_masz

Posiadacz elektryka
Jak już będziecie wozić te rowery na haku - to dajcie znać jaki bagażnik i jakie odczucia 😉

Kszychu

Pionier e-mobilności
Ja zwlekałem z zakupem, aby była rozsądna pogoda. Zostaję na letnich, a poźniej przechodzę na wielosezonowe. Konsultant upewnił mnie, że samochód ma bardzo dobrą trakcję i da radę na letnich. Coś w tym jest, wszystkie demówki zimą latały na letnich i brak informacji o kolizjach.
Ja też czekałem, ale na jesień kupie zimówki. Wielosezon kupie jak zużyje te letnie i zimówki. Co do trakcji, to mogę potwierdzić. Byłem na jeździe testowej pod koniec listopada, przy kilku stopniach na plusie i deszczu. Auto trzymało się drogi jak przyklejone, do momentu włączenia startu na śliskim podłożu, ale to chyba oczekiwane :D

inter

Pionier e-mobilności
Ja też czekałem, ale na jesień kupie zimówki. Wielosezon kupie jak zużyje te letnie i zimówki. Co do trakcji, to mogę potwierdzić. Byłem na jeździe testowej pod koniec listopada, przy kilku stopniach na plusie i deszczu. Auto trzymało się drogi jak przyklejone, do momentu włączenia startu na śliskim podłożu, ale to chyba oczekiwane :D
Znajomy miał jazdę w styczniu, lało mokro i zimno, i nie udało mu się samochodu wyprowadzic z równowagi. A był to Tm3LR.

inter

Pionier e-mobilności
GLOVIS SOLOMON za moment, będzie na wysokości miasta RABAT, a nazwa zobowiązuje ;)

nabrU

Moderator
Jak już będziecie wozić te rowery na haku - to dajcie znać jaki bagażnik i jakie odczucia 😉
Ja mam Thule Velospace XT (https://www.thule.com/pl-pl/bike-rack/towbar-bike-racks/thule-velospace-xt-3-_-939000) z dodatkowym adapterem na czwarty rower. Używam od trzech lat i nie mam powodów do narzekań. Jak już odbiorę auto, to podzielę się szczegółami dotyczącymi wzrostu zużycia energii podczas jazdy.

Sugerowałbym zorientować się ile tak naprawdę na haku przewieźć można. Stąd być może oryginalny bagaznik w sklepie Tesli jest tylko na 2 rowery:

1707422623259.png
1707422665100.png

nabrU

Moderator
Wszystko ok. Tylko pisałeś o bagażniku na 3 (+1) rowery, który sam waży prawe połowę (21kg) dopuszczalnej masy na haku dla TM3. Więc nawet przy 2 rowerach wszystko zależy od ich masy...