Użytkownie tesli bez dostępu do internetu

solik

Pionier e-mobilności
Ja parkuje w garazu podziemnym gdzie zaden telefon nie ma zasiegu a Tesla ma wiec nie jest powiedziane.

danielm

Pionier e-mobilności
W garażu podziemnym nie mam ani wifi ani sieci komórkowej. Telefon też nie ma zasięgu.

Moje miejsce parkingowe jest miejscem gdzie akurat zasięg się traci, mój telefon na przodzie miejsca czasami ma jakieś resztki to może jak piszecie, że tesla ma lepszą antenę niż telefony to sam samochód jakieś resztki zasięgu może znajdzie.
tesla ma znacznie większą antene LTE niż telefonu więc powinno być lepiej choć czasami jest odwrotnie że auto mówi że nie ma a w telefonie 5 kresek

KrzysztofFly

Moderator
tesla ma znacznie większą antene LTE niż telefonu więc powinno być lepiej choć czasami jest odwrotnie że auto mówi że nie ma a w telefonie 5 kresek
Zapewne kwestia z jaką akurat jest połączona siecią. Ja akurat również mogę potwierdzić, że Tesla ma dosyć dobre i stabilne połączenie z Internetem, sam mam garaż na dwa samochody w piwnicy i o ile e-C4 często gubi zasięg i nie idzie się z samochodem połączyć, o tyle w Tesli mi się to jeszcze nie zdarzyło. Aktualnie dodatkowo mam dołożone WiFi w garażu i Tesla sama się łączy po zaparkowaniu. Citroen także ma WiFi, tylko nie bardzo wiem po co, bo nie potrafi tego wykorzystać ;).

p0li

Pionier e-mobilności
Ale za to citroen ma ulubione przez niektórych guziczki 🤣, bez których nie potrafią auta obsłużyć 🤣🤣🤣👍
...chociaz wlasciciel nie musi dokupowac w internecie guziczkow czy ekranow
no i nie zapomnij ze w cytrynce sa fizyczne patyczki do kierunkow czy wycieraczek, dzialajacy automat swiatel, ktore z kolei nie oslepiaja wszystkich dookola, podobnie z wycieraczkami,fabryczna zaslonke na szklany dach, mozliwosc wylaczenia ekranu srodkowego, nieparujace lampy, nieoslepianie kamery, autopilota ktory rwie sie do pomocy a nie obraza sie i wlepia karne kuta punkty, sprezyste zawieszenie, wygodne fotele i wiele innych rzeczy ktorych nie chce mi sie wymieniac bo zona wola na pomidorowa 🤣🤣🤣👍

KrzysztofFly

Moderator
Eeee no już nie przesadzajmy z tym autopilotem jak działa jak w peugeocie to się rwie ale raczej do wyskoczenia przez barierki do rowu.
Zachowanie "asystenta" w Stellantisach na drodze jednojezdniowej dwukierunkowej, bez pasów jest po prostu "genialne" ;).

p0li

Pionier e-mobilności
Zachowanie "asystenta" w Stellantisach na drodze jednojezdniowej dwukierunkowej, bez pasów jest po prostu "genialne" ;).
to jest asystent utrzymania pasa - jak nie ma pasa to nie dziala
podobnie z asystentem utrzymania odleglosci - jak nie ma odleglosci (bo siedzisz komus juz w d.. bagazniku) - to tez nie dziala

ps - jezdze codziennie w sumie 130km do pracy i z powrotem autostrada i asystent dziala dokladnie tak jak przewidzieli jego projektanci a jak moge troche sie zdekoncentrowac i posluchac jakis podkastow ;)

KrzysztofFly

Moderator
to jest asystent utrzymania pasa - jak nie ma pasa to nie dziala
podobnie z asystentem utrzymania odleglosci - jak nie ma odleglosci (bo siedzisz komus juz w d.. bagazniku) - to tez nie dziala
No właśnie, że działa ;) tylko, że on ją traktuje jako jedną szeroką jezdnię i utrzymuje Cię na jej środku ;).

Najnowsze dyskusje