Soft 2024.2

KrzysztofFly

Moderator
Wczoraj dostałem 2024.2.6 i dzisiaj jazda w deszczu i dokładnie te same wrażenia jak @KrzysztofFly
Jak dla mnie jest lepiej choć to na razie jedna trasa...
No u nas w tym roku non stop angielska pogoda, więc praktycznie wycieraczki testuję codziennie, a deszcze są różne od mżawki do mocnej ulewy (także w ramach jednego przejazdu), więc zdecydowanie widzę różnicę, do tego jak działały poprzednio. Nawet jestem skłonny powiedzieć żeby na razie więcej przy nich nie kombinowali. Ewentualnie aby dodali opcję wyboru poziomu czułości, mam tak w Stelvio, tam są dwa poziomy czułości automatu i można sobie wybrać jak kto lubi.

KrzysztofFly

Moderator
Właśnie, brakuje poziomu czułości. Tak miałem chyba najlepiej w badziewiu Peugeocie. Nie chodzi o szybkość a o pierwszy start
No to może warto by im było podpowiedzieć, że to by rozwiązało dużo problemów i narzekań. Ja niestety w językach nie bardzo potrafię, bo w szkole tylko rusek był, a i tego już się nie pamięta. Może jednak @nabrU albo ktoś inny by im napisał i podpowiedział.

KrzysztofFly

Moderator
Kiedyś reagowali
W Stelvio jest na przełączniku, więc wiadomo, że tak musiało być od razu wymyślone. Jednak w Tesli, nie ma przełącznika, a w sofcie dodać opcję to nie będzie zbyt wielki problem ;).
Zrzut ekranu 2024-02-21 221904.pngZrzut ekranu 2024-02-21 222128.png

6a8

Posiadacz elektryka
W Stelvio jest na przełączniku, więc wiadomo, że tak musiało być od razu wymyślone. Jednak w Tesli, nie ma
Też tak miałem, w Hondzie z 2009 ( kiedyś to były wycieraczki ) :)

kaziwich

Posiadacz elektryka
No u nas w tym roku non stop angielska pogoda, więc praktycznie wycieraczki testuję codziennie, a deszcze są różne od mżawki do mocnej ulewy (także w ramach jednego przejazdu), więc zdecydowanie widzę różnicę, do tego jak działały poprzednio. Nawet jestem skłonny powiedzieć żeby na razie więcej przy nich nie kombinowali. Ewentualnie aby dodali opcję wyboru poziomu czułości, mam tak w Stelvio, tam są dwa poziomy czułości automatu i można sobie wybrać jak kto lubi.
IMG_3301.jpeg
Cos jednak grzebali. To jest tłit izyniera tesli do ai

Michal

Moderator

Pepek

Posiadacz elektryka
Potwierdzam z tymi wycieraczkami w 2.6 - w nocy się wgrało, dziś jechałem popołudniu z pracy do domu (17:30, więc już po ciemku) - wyjazd z garażu podziemnego na mżawkę - na auto same się włączyły i mazały co jakiś czas. Potem właśnie tak ciekawie działały - 2 machnięcia z rzędu - długo nic (ale mżawka osłabła), znowu 2 i znowu długa przerwa. Potem machały tak jakby na 2-ce - trochę za często IMO, wystarczyłaby 1-ka, ale i tak jest trochę lepiej.
Co do poziomu czułości kiedy się mają łączyć - w Leonie z 2016 miałem 3 tryby ustawienia tej czułości, więc dało się już dawno temu. ;)