TM3HL - adaptive headlight capabilities

KrzysztofFly

Moderator
A nie było przypadkiem tak, że niedawno przy okazji którejś aktualizacji dodali automatyczną zmianę? Coś mi się kojarzy, że późną jesienią zeszłego roku.

nabrU

Moderator
A nie było przypadkiem tak, że niedawno przy okazji którejś aktualizacji dodali automatyczną zmianę? Coś mi się kojarzy, że późną jesienią zeszłego roku.

Dokładnie tak @KrzysztofFly: narzekałem gdzies tutaj na to, że takiej opcji nie było wcześniej. Tyle, że przy adaptacyjnych matrixach to już - jak dla mnie - mus. Nie miałem po tej aktualizacji okazji jechać na kontynent, więc nie powiem jak to działa. Opcji zmiany w menu nie ma.

pawcjo

Posiadacz elektryka
W przypadku Tesli, większa liczba diod nie przekłada się na lepsze świecenie. Nie mam idealnego porównania, bo jak miałem highlanda to była lekka mgła, ale ze zdjęć wynika, że higland świeci trochę jaśniej (na mijania) i szerzej. Generalnie są podobne. Poniżej 3 higland (ambient) vs. Y.

Attachments

• 20240227_113142.jpg
    20240227_113142.jpg
    578,7 KB · Liczba wyświetleń: 32
  • 20240227_112955.jpg
    20240227_112955.jpg
    716,9 KB · Liczba wyświetleń: 39
  • 20240227_112658.jpg
    20240227_112658.jpg
    899 KB · Liczba wyświetleń: 33
  • 20240227_112303.jpg
    20240227_112303.jpg
    709,2 KB · Liczba wyświetleń: 33

ypl

Pionier e-mobilności
Ale przecież Ygrek nie ma jeszcze adaptacji, chyba, że ja czegoś nie wiem. Jasność świecenia nie ma większego znaczenia, bo jeżeli duża część obszaru będzie wygaszona to masz zerową jasność wtedy. Najlepiej gdyby cały czas leciał na długich i tylko mikro fragmenty (twarz kierowcy auta jadącego z naprzeciwka była wygaszona).

pawcjo

Posiadacz elektryka
Ale przecież Ygrek nie ma jeszcze adaptacji, chyba, że ja czegoś nie wiem. Jasność świecenia nie ma większego znaczenia, bo jeżeli duża część obszaru będzie wygaszona to masz zerową jasność wtedy. Najlepiej gdyby cały czas leciał na długich i tylko mikro fragmenty (twarz kierowcy auta jadącego z naprzeciwka była wygaszona).
Nie ma w Y jeszcze wycinania, tutaj tylko porównuję jakość świecenia. Są głosy, że stare lampy są lepsze, ale coś mi się nie wydaje.

pmlody

Pionier e-mobilności
Nie ma w Y jeszcze wycinania, tutaj tylko porównuję jakość świecenia. Są głosy, że stare lampy są lepsze, ale coś mi się nie wydaje.
Pewnie ze są lepsze. A najlepsze są stare lampy w passasacie 1.9 tdi ;)