Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

eimi

Pionier e-mobilności
Podpowie ktoś po jakim przebiegu/okresie powinny się te kola uspokoić? Ja dziś byłem u wulkanizatora. Wyważył mi przód do 0/0 a było 15/30 w jednej w drugiej 5/15 ale mimo to opony mają bicie co widać dopiero na teście drogowym. Max to podobno 10 i to wtedy się nadaje jedynie na tył. U siebie miałem na jednym kole 13 a na drugim 18. Zdjęli nawet oponę. Kręcili na feldze, mierzyli… i zeszli też do 13. Nie wiem co to za jednostka. Powiedzieli że to się nie nareperuje samo i że już mieli takiego klienta z Teslą. Uspokoiło mu się dopiero po wymianie kół - bo ponoć wymienili mu całe. Nie wiem co o tym myśleć. Auto ma jeden dzień. Przejechane tyle co nic. Czekać? Zgłaszać?
Auto stało na statku nieruchomo przez miesiąc, opony się odkształcają w takich warunkach, trochę im czasu zajmie aż wróca do pierwotnego kształtu. Zrób 500km jak nie będzie poprawy wtedy reklamuj.

sabrez

Zadomawiam się
Auto stało na statku nieruchomo przez miesiąc, opony się odkształcają w takich warunkach, trochę im czasu zajmie aż wróca do pierwotnego kształtu. Zrób 500km jak nie będzie poprawy wtedy reklamuj.
No to jutro dojeżdżę do 500. Zejdę jeszcze z ciśnieniem może do 2-2.5 co by się bardziej zagrzały.

tswiech

Fachowiec
Dzień przed odbiorem wymieniłem się mailami na temat tego, że chciałbym, aby auto było naładowane, bo co mi po talonie na darmowa energię w przyszłości skoro ja jej potezebuję natychmiast;). Skończyło się na tym, że przedstawiciel Tesli do mnie zadzwonił i spełnił moją prośbę. Dostałem auto z poziomem baterii 87 proc. Obsługa Tesli była dla mnie miła, sami dopytywali czy nie chcę dokładnie obejrzeć auta. Jak miałem pytania to na nie odpowiedzieli. Auto dostałem czyste, wyjechało chwilę wcześniej z myjni. Mogę zatem polecić Ząbki. Należy jedynie wykazać się pewną asertywnością w kontaktach z nimi i artykułować swoje potrzeby;).. Wszystko jednak u mnie odbyło się w dobrej atmosferze. Jeśli chodzi o pozpstałe sprawy to: światła w trybie automatycznym nikogo nie oślepiały (ostatnią część podróży jechałem gdy było ciemno). Wycieraczki natomiast istotnie żyją własnym życiem. Auto ładuje się bardzo szybko na superchargerach i jest oszczędne nawet jeśli jeździ się za szybko:). Pozdrawiam!

tswiech

Fachowiec
Jedyny problem jaki mam z nową Tesla, to taki że jak wjeżdżam autem do garażu który jest położony na poziomie piwnicy, to delikatnie ocieram o kostkę chlapaczem, który jest ogromny. Czy da się go wymienić na coś krótszego i zgrabniejszego? Możecie mi coś polecić?

tswiech

Fachowiec
I jeszcze mam jedno pytanie - oryginalne opony na felgach 18' które dostałem to Michelin e Primacy. Te opony mają bardzo niskie opory toczenia, choć pozostałe parametry nieco gorsze. Myślałem jednak że Tesla daje Hankooki. Czy jednak teraz wszyscy dostają Micheliny, czy nie ma reguły?

tokwi

Pionier e-mobilności
Jedyny problem jaki mam z nową Tesla, to taki że jak wjeżdżam autem do garażu który jest położony na poziomie piwnicy, to delikatnie ocieram o kostkę chlapaczem, który jest ogromny. Czy da się go wymienić na coś krótszego i zgrabniejszego? Możecie mi coś polecić?
Ładnie wygląda cała na czarno.

Co do chlapaczy, kiedyś nie montowali. Jezdze od nowości czyli już 3 lata bez, ale wtedy wiadomo progi bardziej narażone.

Kszychu

Pionier e-mobilności
I jeszcze mam jedno pytanie - oryginalne opony na felgach 18' które dostałem to Michelin e Primacy. Te opony mają bardzo niskie opory toczenia, choć pozostałe parametry nieco gorsze. Myślałem jednak że Tesla daje Hankooki. Czy jednak teraz wszyscy dostają Micheliny, czy nie ma reguły?
Hankooki chyba chyba w stanach dają, u nas, z tego co rozumiem wszyscy dostają Michały