Elektryczne auto zastępcze z OC sprawcy

Piotrek503

Nowy na Forum
Witam, zostałem pozbawiony mojego elektrycznego pojazdu (Fluence ZE). Chciałbym wynająć inny samochód elektryczny z OC sprawcy. Niestety wszystkie oferty, które otrzymałem to, co najwyżej hybryda, a ja nie chcę znowu jeździć kopciuchem. Proszę o poradę gdzie mógłbym uzyskać w pełni elektryczne auto zastępcze lub plugin ostatecznie?

Olecki

Pionier e-mobilności
A ktoś z was przerabiał temat otartej alufelgi ?

Słabo ta alufelga wygląda no jest prosta nie bije, ale kia Niro EV ma te alu takie specyficzne jakby wystający wzór i to jest zarysowane całe wokół. Boje się, że będą chcieli to malować zamiast wymienić na nowe.
Felgę prawie na pewno będziesz miał do wymiany, natomiast jeśli uszkodzenia samochodu nie uniemożliwiają jazdy to z samochodem zastępczym może być problem - czyli tylko na czas samej naprawy a do tego to jeszcze trochę czasu.

deniro

Zadomawiam się
Daj fotkę. Miałem uszkodzoną felgę w DS5. Dwukolorowa, lakierowana. W ASO powiedzieli, że nie istnieje technologia naprawy takiej felgi i tylko wymiana.

Attachments

• 20240131_084929 - Copy.jpg
    20240131_084929 - Copy.jpg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 76

Arrczi

Fachowiec
Koledze kobieta wjechała w hybrydę, odjechał na lawecie do serwisu i dostał nowego Leafa II z przebiegiem 500 km. Mieli dwa samochody do wyboru w tym jeden BEV. Trzeba szukać gdzie mają i nie odpuszczać bo to zupełnie inna klasa oraz koszty eksploatacji.

deniro

Zadomawiam się
Czy ktoś z Was ubiegał się od ubezpieczalni sprawcy o zwrot za utratę wartości handlowej auta po kolizji? Poszło gładko czy rzeczoznawcę potrzebowaliscie ? W necie sporo tego ale szukam kogoś kto przez to przechodził.

danielm

Pionier e-mobilności
Czy ktoś z Was ubiegał się od ubezpieczalni sprawcy o zwrot za utratę wartości handlowej auta po kolizji? Poszło gładko czy rzeczoznawcę potrzebowaliscie ? W necie sporo tego ale szukam kogoś kto przez to przechodził.
tak, ja się ubiegałem dwukrotnie, raz dostałem losową kwotę, drugi raz mi powiedziano że się nie należy. przez 30 dni od złożenia pisma nic się nie działo a potem po prostu pieniądze wpłyneły na podane przeze mnie konto

deniro

Zadomawiam się
tak, ja się ubiegałem dwukrotnie, raz dostałem losową kwotę, drugi raz mi powiedziano że się nie należy. przez 30 dni od złożenia pisma nic się nie działo a potem po prostu pieniądze wpłyneły na podane przeze mnie konto
Czy dużo udało się odzyskać ? Chodzi mi bardziej ile procent wartości auta zwrócili? Wszystko zależy chyba od wartości szkody. Np u mnie wyceniło ASO naprawę za 13tys.

less

Posiadacz elektryka
A ktoś z was przerabiał temat otartej alufelgi ?

Słabo ta alufelga wygląda no jest prosta nie bije, ale kia Niro EV ma te alu takie specyficzne jakby wystający wzór i to jest zarysowane całe wokół. Boje się, że będą chcieli to malować zamiast wymienić na nowe.
A czemu się boisz. Jak felga prosta to zarysowanie tylko "wizualnie" do naprawy. Nikt Ci z miernikiem lakieru przy sprzedaży nie będzie mierzył grubości lakieru na feldze, szczególnie że to alu i miernik nie pokaże.
Ale tam btw to myślę że wymiana